Blog

Hoe is het nu met Mariska?

Herken je het gevoel van een frisse start, met nieuwe collega's en nieuwe mogelijkheden die zich aandienen? Mariska heeft dit ervaren toen zij hartelijk werd ontvangen bij DOOR®. Maar hoe gaat het nu, ruim 2,5 jaar later, met haar?

Auteur: Mariska Beekman

Datum: 23.05.2024

Trainer bij DOOR

Hoi Mariska, laten we makkelijk beginnen. Je bent per 1 december 2021 aangesloten bij DOOR, hoe gaat het nu met je?
Ja, 2,5 jaar alweer inderdaad! Die tijd is echt voorbij gevlogen en ik voel me helemaal op mijn plek hier. Ik merk dat ik nog steeds elke dag iets nieuws leer en het voelt echt goed om mensen te kunnen helpen hun doelen en die van hun organisatie te bereiken.  

Hoe is het om bij DOOR aangesloten te zijn?
Het gevoel dat ik aan het begin had, is gebleven. Met dezelfde passie en energie samen aan het werk zijn om het voor onze klanten nog beter te doen geeft mij iedere dag de motivatie om er 100% voor te gaan. De ambitie om het iedere dag beter te doen geldt zeker ook voor ons. Dat betekent dat de lat hoog ligt en dat we elkaar helpen om aan die verwachting te kunnen voldoen.  

En samen ondernemen bevalt me heel erg goed. Natuurlijk ben je als ondernemer allemaal zelf verantwoordelijk voor je kwaliteit en omzet maar: 

door samen te werken kunnen we veel meer klanten blij maken dan alleen.  

Hoe is het om trainer te zijn?
Fantastisch! Om een heleboel redenen maar wat mij betreft vooral omdat je samen met een groep aan de slag mag om hun ambities te realiseren. Voor mij zijn dat vaak leidinggevenden in verschillende lagen van een organisatie. Het is echt tof om de verschillen tussen de eerste en de laatste dag van een programma te zien en de stappen die dan gemaakt zijn.  

 

Word trainer bij DOOR!

Uitdagingen en trends

Welke uitdagingen kwam je tegen toen je startte bij DOOR en hoe ben je daar mee om gegaan? 
Ik had een vliegende start doordat Watze Monsma al een opdracht had verkocht voor mij. Dus ik kon gelijk aan de bak. Twee online trainingen en na de eerste was ik al verkocht!  

En natuurlijk kan het dan niet alleen maar bergopwaarts gaan. De eerste uitdaging kwam toen een klant na de eerste trainingsdag echt niet tevreden was. Dat deed zeer! Én zorgde ervoor dat ik enorm veel leerde. Want dat zou me niet nog een keer gebeuren! Met hulp van collega's heb ik ervoor gezorgd dat de dagen erna stonden als een huis. Met als gevolg een meer dan tevreden klant aan het eind van dit programma.  

De tweede uitdaging in dat eerste jaar kwam toen ik samen met een collega een toffe opdracht verkocht maar de klant twijfelde aan mij als trainer voor de groep. Opnieuw een flinke deuk in mijn zelfvertrouwen. En tegelijkertijd wilde ik deze opdracht niet laten glippen. Dus opnieuw vastbijten en met het vertrouwen van mijn collega in mij lukte het om de klant te overtuigen. Het leuke is: ik train nog steeds met veel plezier bij deze klant en gelukkig is dat wederzijds 😉.

Wat ik hiervan heb geleerd? Dat je net als jouw deelnemers in een programma ook als trainer kwetsbaar mag zijn. Je hoeft niet alles zelf te doen en zelf te kunnen. Samen kom je verder! 

Wat zijn de trends qua opdrachten die je ziet in de markt?
In de vorm zie ik vooral nog meer verschuiving naar blended learning, waarbij face to face trainen steeds meer gecombineerd wordt met alle voordelen die online biedt: leren door video's te kijken, e-boeken en blogs te lezen, met elkaar te discussiëren en te trainen met een AI trainer. Bij DOOR doen we niet anders meer en komt blended learning samen in de DOOR-Academy waarin je op ieder moment van de dag aan de slag kan met jouw ontwikkeling. Zo vaak als je wilt.  

Wat betreft de onderwerpen zie ik voor zowel leiderschap als commercie een verschuiving van project, taak en product naar de mens. Medewerkers en klanten komen weer echt centraal te staan. Hoe zorg je ervoor dat alle talenten mee kunnen doen in jouw organisatie? Of hoe bereik je een nog grotere klantengroep en voorzie je echt in hun behoefte? Dat vraagt andere vaardigheden van jou als leider of als commerciële professional. En soms ook een andere mindset 😉. 

Tot slot

Wat zijn je doelen voor de toekomst?
Op de korte termijn bouwen aan langdurige klantrelaties in plaats van projecten met een begin en eind. En samen met collega's DOOR op de kaart zetten als specialist op het gebied van leiderschap. 

Op de langere termijn heb ik me niet alleen als trainer verder ontwikkeld maar ook als coach. Dat betekent dat ik in ieder geval dit jaar met een opleiding ga starten.  

Als je een advies kon geven aan Mariska van 2021, wat zou je haar dan willen meegeven? 
Stap in die rollercoaster, je gaat het fantastisch vinden! En probeer af en toe stil te staan en te genieten van alle stappen die je nu al maakt en de komende tijd zeker ook gaat maken. Ieder succes verdient een proostmoment.