Blog

Hoe is het nu met Edwin?

Ken je dat? Dat je aan een nieuw avontuur begint, nieuwe collega’s krijgt en er nieuwe deuren opengaan? Edwin kent dit. Hij kreeg een warm welkom bij DOOR®. Maar hoe is het nu ruim 3 jaar later met hem? Hoog tijd om bij Edwin aan te kloppen en achter het antwoord te komen!

Auteur: Edwin Benne

Datum: 03.01.2024

Waarmaken van ambities!

Hoi Edwin, laten we makkelijk beginnen. Je bent per medio 2020 aangesloten bij DOOR, hoe gaat het nu met je?
Inderdaad ben ik sinds de zomer van 2020 binnen de organisatie. En ontzettend goed opgevangen door mijn collega’s! Het was een moeilijke tijd i.v.m. covid, dus we hebben veel online gewerkt. Gedurende de laatste jaren heb ik me verder mogen ontwikkelen als trainer/coach op leiderschap en teamontwikkeling. Inmiddels al vele mooie projecten mogen uitvoeren bij bijvoorbeeld gemeentes, zorginstellingen, ICT, onderwijs, brandweer, natuurorganisaties en sport.

Hoe is het om bij DOOR aangesloten te zijn?
Het voelt als terug in de topsport! Hard werken met een team van betrokken DOOR’s, grote ambities najagen en toffe klanten helpen. Ook voel ik trots om deel te zijn van deze mooie club. We helpen onze klanten écht vooruit met hun uitdagingen op het gebied van sales, klantgerichtheid en leiderschap.

Hoe is het om trainer te zijn?
Als actief volleyballer was ik (al vanaf jonge leeftijd) altijd bezig met het trainen en coachen van jonge sporters. En toen ik later internationaal volleybalcoach en bondscoach was mocht ik met professionals aan de slag. Fantastisch om deze toppers te helpen met het waarmaken van hun ambities. In mijn huidige rol is het niet anders. Allerlei verschillende leiders die ik mag helpen hun leiderschapsgedrag en -skills te verbeteren en zo hun teams beter te laten presteren. Of zelf met teams aan de slag – dat is ook heel erg gaaf om te doen. Dat deed ik toen en doe ik nu nog steeds met veel passie en plezier.

Edwin Benne Volleybal

DOOR..

Welke uitdagingen kwam je tegen toen je startte bij DOOR en hoe ben je daar mee om gegaan?
Ik wist dus al goed wat trainen en coachen is, maar iedere leider en ieder team heeft weer een ander ontwikkeldoel. Ook het zijn van ondernemer is uitdagend zoals je je kunt voorstellen. Uiteindelijk zijn we bij DOOR allemaal adviseur, trainer, coach én ondernemer. Werken is ook topsport, dat is me wel duidelijk geworden😉.

Wat zijn de trends qua opdrachten die je ziet in de markt?
Enkele hedendaagse trends in leiderschap omvatten:

  • Dienend Leiderschap: Leiders richten zich op het dienen van hun teamleden, het faciliteren van groei, ontwikkeling en processen, in plaats van strikt opdrachten te geven.
  • Inclusief Leiderschap: Er is een groeiende nadruk op het bevorderen van diversiteit, gelijkheid en inclusie in leiderschap, met leiders die streven naar het bouwen van diverse en inclusieve teams.
  • Werken op afstand: Met de opkomst van werken op afstand dienen leiders vaardigheden te ontwikkelen om effectief teams op afstand te leiden, inclusief het gebruik van virtuele communicatietools.
  • Mentale veerkracht: Het vermogen om met moeilijkheden, tegenslagen of stressvolle situaties om te gaan en hieruit te herstellen.
  • Vitaal leiderschap: Een leiderschapsstijl die zorgt voor meer energie, motivatie en veerkracht binnen een team. Met een voorbeeldrol voor de leidinggevende, die zelf in balans is!
  • Veiligheid in teams: De belangrijkste voorwaarde voor een goede samenwerking; veiligheid en vertrouwen in het team. In elkaar willen investeren, jezelf aan elkaar en de doelen willen committeren.
  • Levenslang Leren: Leiders stimuleren een cultuur van voortdurende persoonlijke en professionele ontwikkeling, waarbij leren en aanpassingsvermogen essentieel zijn voor succes.

Wat zijn je doelen voor de toekomst?
Nog heel lang bij DOOR blijven. En vooral gezond en met veel plezier aan de slag blijven. Het thema leiderschap verder blijven ontwikkelen. En zo onze organisatie te laten groeien, waardoor we nog veel meer klanten blij kunnen blijven maken.

Tenslotte, als je een advies kon geven aan Edwin van zomer 2020, wat zou je hem dan willen meegeven?
Niets echt anders dan dat ik heb gedaan. Er vol ingaan, veel tijd en aandacht investeren, open staan voor anderen, leergierig en nieuwsgierig zijn. Maar ook de balans bewaren, en dat is wel eens uitdagend voor iemand zoals ik😉.

 

Wil je meer weten over de maatwerk trainingen van DOOR?

Meer weten over maatwerk

Meer over Edwin

Wil jij meer weten over Edwin? Bezoek dan snel zijn persoonlijke pagina hier beneden of neem contact op via +31(0)857731004 of e.benne@doortraining.nl. Laat je inspireren!