Geschiedenis

DOOR werd in 1981 opgericht als DOOR Praktijktrainers. In de afgelopen 40 jaar is DOOR uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met vestigingen in meer dan 60 landen. In Nederland wordt DOOR door klanten omschreven als aanstekelijk ambitieus trainingsbureau!

De geschiedenis van DOOR

DOOR Training & Coaching is de afgelopen 40 jaar uitgegroeid tot één van de grootste trainingsbureaus ter wereld. Met een uitgebreid netwerk met vestigingen in meer dan 60 landen, is het mogelijk om grote en kleine organisaties te bedienen. Het begon allemaal vanuit een kelder in een gebouw in Doorn in 1981.

1981
DOOR Praktijktrainers werd in 1981 opgericht in het pittoreske Doorn door Bart van Luijk. Vanuit de 'Speel totaal voetbal' filosofie werden organisaties en mensen getraind in commercieel en klantgericht handelen. Vanaf de start waren alle trainers ondernemende franchisenemers die samen onder de DOOR vlag klanten hielpen. DOOR was vanaf de start een echte innovator op het gebied van bedrijfsopleidingen en bedrijfstrainingen. Sinds de start groeide DOOR snel, zowel in vooraanstaande klanten als in franchisenemers.

1985
Naast Nederlandse klanten, trok DOOR de aandacht van internationale organisaties. Zo groeide DOOR uit onder de vleugels van Opel en General Motors tot een internationaal georiënteerde trainingsfranchise organisatie met vestigingen over de hele wereld. In de jaren daarna ontwikkelde de organisatie verder door en nam John van den Heuvel samen met een groep franchisenemers de leiding in Nederland (en internationaal) over.

1996
In 1996 kocht Hughes Training International (een dochter van General Motors) de rechten over van DOOR Training International. De internationale groei van het DOOR netwerk kon op deze manier worden doorgezet. In 2002 vond een buy out plaats door de huidige CEO van DOOR International Ricardo Lillo. De organisatie wordt geleid vanuit Wiesbaden in Duitsland.

2007
In 2007 wisselde DOOR opnieuw van eigenaar. In de volgende tien jaar ontwikkelde het team de Train-de-Trainer aanpak verder door en werd de basis gelegd voor de online tooling en de vernieuwing van DOOR Training & Coaching.

2018
In 2018 heeft een groep franchisenemers DOOR overgenomen met de ambitie om DOOR verder door te ontwikkelen. Tijdens de overname zijn een aantal duidelijke afspraken gemaakt: vasthouden aan het model van ondernemende trainers, de focus op het doorontwikkelen van een team van professionals die vanuit expertise klanten helpen ambities te realiseren en investeren in diensten en partnerships die goed zijn voor klanten, voor de wereld en voor DOOR. Vanuit uitgebreide gesprekken met klanten kwam naar boven wat DOOR anno 2019 is; een aanstekelijk ambitieus trainingsbureau.