Blog

Hoe is het nu met Imane?

Ken je dat? Dat je aan een nieuw avontuur begint, nieuwe collega’s krijgt en er nieuwe deuren opengaan? Imane kent dit. Zij kreeg een warm welkom bij DOOR. Maar hoe is het nu 1,5 jaar later met haar? Hoog tijd om bij Imane aan te kloppen en achter het antwoord te komen!

Auteur: Imane Hendriks

Datum: 04.07.2022

Waar ben ik aan begonnen!

  • Hoi Imane, laten we makkelijk beginnen. Officieel ben je per 01-06-2021 aangesloten bij DOOR, hoe gaat het nu met je? 

Het is alweer een jaar geleden dat ik officieel ben gestart bij DOOR en ik kan niet anders zeggen dat het erg goed met mij gaat. Afgelopen jaar heb ik als enerverend ervaren. Starten als zelfstandig ondernemer bij DOOR als trainer was voor mij een geheel nieuw avontuur. Daarnaast heb ik twee prachtige zoontjes van (toen van 1 en 3). Je leest het al... een nieuw avontuur bij DOOR, voor het eerst zelfstandig ondernemen en moeder van 2.

Ik kan mij de allereerste dag nog heel goed herinneren. Ik zat braaf om 8:00 uur achter mijn laptop. Ik had geen flauw idee wat ik moest doen. De twijfel en onzekerheid sloeg al vrij snel toe; “Waar ben ik aan begonnen!”. Nu een jaar later kan ik enorm lachen om dit moment. 

"Solistisch werken is niks voor mij."

  • Hoe is het om bij DOOR aangesloten te zijn? 

Zeer aanstekelijk! DOOR bruist van de energie en creativiteit. Als trainers komen wij maandelijks samen om elkaar te inspireren, elkaar nog beter te maken èn om elkaar te zien en spreken als mens. Dit zorgt voor een hechte groep èn een rugzak vol ideeën om samen ambities te realiseren van onze relaties. 

Als klein meisje had ik altijd de droom om zelfstandig ondernemer te zijn. Ik heb geweldige werkgevers gehad waar ik mezelf kon ontwikkelen en mezelf steeds beter heb leren kennen. De stap naar zelfstandig ondernemen vond ik spannend, omdat solistisch werken niks voor mij is. Dit zorgde ervoor dat ik de stap naar het zelfstandig ondernemen niet durfde te maken. Per toeval kwam ik in contact met DOOR, waar ik erachter kwam dat ondernemen ook samen met anderen kan. Samen uitdagingen delen en succes vieren!

DOOR is een club met knappe koppen (lees: slim en creatief) die weten en geloven: ‘nummer 1 word je nooit alleen’. 

  • Hoe is het om trainer te zijn? 

Echt heel tof! Het delen van kennis en nieuwe inzichten creëren tijdens een training zorgt ervoor dat ik altijd met een glimlach in de auto zit. Ja, zelf als er file is!  

Persoonlijk zie ik mijzelf meer als partner, dan als trainer. Het start bij het commitment om samen ambities te realiseren en het besef dat het behalen van succes bij beiden ligt. Het vervolgens ontleden van vraagstukken en daar samen een creatief plan voor te ontwikkelen geeft energie.  

De berichten na een training van deelnemers zijn de kers op de taart. Het allereerste bericht van een deelnemer zal mij ook altijd bijblijven: ‘Ik heb er een klant bij door jou. Ik heb de 5 stappen toegepast van het overwinnen van een bezwaar en het heeft ècht gewerkt'. Hoe gaaf is het dat je als trainer voor dit soort geluksmomentjes kunt zorgen. 

Imane DOOR Directie Event 2022

Next level

  • Welke uitdagingen kwam je tegen toen je startte bij DOOR en hoe ben je daar mee om gegaan?  

Bij DOOR is trainen ècht next level. Je komt niet weg met een leuk algemeen verhaal en wat oefeningen met de welbekende post-its. Het is hardcore trainen en volledig op maat ontwikkeld voor de klant. Dit betekent dat je bij twee verschillende klanten dezelfde vraag kunt krijgen en toch twee totaal verschillende programma’s en trainingen ontwikkeld.  

Mijn uitdaging zat vooral in tijd. Het bedenken en schrijven van een plan van aanpak, het ontwikkelen en schrijven van trainingen en het inrichten van de onlineleerreizen namen ontzettend veel tijd in beslag. Lang achter een computer zitten in mijn eentje is nooit mijn ‘ding’ geweest. Maar gelukkig, je voelt ‘m al aankomen, hoefde ik dit niet alleen te doen. Er zitten genoeg knappe koppen die mij hierin blijven inspireren en ondersteunen. 

 

Wil je meer weten over de maatwerk trainingen van DOOR?

Meer weten over maatwerk

Een training als middel

  • Wat zijn de trends qua opdrachten die je ziet in de markt? 

De krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor meerdere uitdagingen. Steeds meer organisaties krijgen te maken met het binden en boeien van personeel. Ook zijn er steeds meer organisaties die kampen met een hoger arbeidsverzuim. Daarnaast is hybride werken ook een hot item. Hoe richt je hybride werk in en hoe ziet hybride leiderschap eruit?  

Op salesgebied is er ook sprake van schaarste. Denk aan de prijsstijgingen, onderdelen die niet meer of moeilijk te leveren zijn. Klanten waar je niet meer aan tafel mag komen en alles online gaat.  Hoe hou je als salesprofessional plezier in je werk en hoe kun je een slecht nieuw gesprek toch positief voeren. 

De klant is koning: Steeds meer klanten nemen dat letterlijk en verwachten steeds meer dan standaard. Hoe kun je als professional met klantcontact de regie houden in gesprekken, klantgericht zijn en verwachtingen blijven overtreffen. 

Tot slot speelt inclusiviteit een steeds grotere en belangrijke rol binnen organisaties! 

Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen canvas!

  • Wat zijn je doelen voor de toekomst? 

Wat ik het afgelopen jaar ervaren heb, is dat een training als uitkomst of doel gezien wordt. In gesprekken met de klanten ga ik altijd op zoek naar de ambitie, de gedurfde droom. Een training is namelijk een middel om ambities te realiseren en resultaten te behalen. Wanneer de ambitie niet helder is, dan denk ik graag met de klant mee als sparringpartner. Dit wil ik in de toekomst veel meer gaan doen. Een sparringpartner zijn i.p.v. een trainer die ingevlogen wordt. 

Daarnaast is mijn doel om aandacht te hebben en houden voor mijn persoonlijke en zakelijke relaties. De juiste balans vinden en houden zodat ik goed in mijn flow blijf. 

 

  • Tenslotte, als je een advies kon geven aan Imane van 01-06-2021, wat zou je haar dan willen meegeven? 

Terugkijkend op mijn eerste dag waar ik braaf achter mijn laptop zat en de twijfel en onzekerheid toesloeg, zou ik tegen mezelf zeggen: “praat erover met anderen, laat je inspireren en pak de regie. Je bent zelf verantwoordelijk voor jouw eigen canvas. Over een jaar ziet jouw canvas er echt heel cool uit! Babe, you've got this!”. 

Meer over Imane

Wil jij meer weten over Imane? Bezoek dan snel haar persoonlijke pagina of neem contact op via +31 (0)6 31 74 40 04 of Laat je inspireren!