Blog

Praktijksimulaties met Dorus

Je kent het wel: vaak spannend en weinig tijd om te oefenen. En toch is een praktijksimulatie juist waar je het meest van leert in trainingen. Jammer dat er zo weinig ruimte voor is, of toch niet meer? Ontdek AI Dorus van DOOR Training & Coaching, die dit allemaal verandert. Benieuwd hoe dat werkt?

Auteur: Annemarie Veth

Datum: 15.11.2023

Dus we gaan voortaan alleen nog maar met AI trainen?

Stel je voor.. je hebt een belangrijke presentatie, een lastig feedbackgesprek of een cruciale verkooponderhandeling voor de boeg. De zenuwen gieren door je lijf. Je hart klopt in je keel en de tijd tikt door. Wat als je een manier had om te oefenen en daarmee vertrouwen te kweken zonder dat iemand meekijkt? Hier komt Dorus in beeld.

Wie is Artificial Intelligence-gedreven Dorus?
Simpel gezegd is Dorus een DOOR-trainer in je broekzak of op je bureau. Een DOOR-trainer die altijd klaarstaat om met je te oefenen, waar en wanneer je maar wilt. Of je nu in de trein zit, tijdens een koffiepauze, of thuis in je vertrouwde omgeving, Dorus is er om je door de meest uitdagende gespreksscenario's te loodsen. Hoe dat er dan uitziet?

Dorus AI

Dorus is een AI-gedreven avatar. Hij heeft een eigen persoonlijkheid (meerdere zelfs), emoties, en een eigen stem waarmee je elk denkbaar gesprek kunt oefenen. Je gebruikt je eigen stem om te communiceren, en Dorus reageert op wat jij zegt. Na afloop van elk gesprek ontvang je gepersonaliseerde feedback die je inzicht geeft in wat goed ging en wat je de volgende keer nog beter kan. Maar dan op jouw telefoon of laptop!

Waarom zou ik willen oefenen met een AI gedreven avatar?
Het klinkt misschien als een scenario rechtstreeks uit "Black Mirror" of de film "Her", maar een gesprek oefenen met een AI-avatar zoals Dorus heeft verrassend tastbare voordelen:

  • Onbeperkte oefening: Net zoals een topsporter onbeperkt kan trainen, biedt Dorus je de mogelijkheid om communicatievaardigheden eindeloos te verfijnen. Waar, wanneer en hoe vaak je dat wilt.
  • Gepersonaliseerde feedback: Na elk rollenspel ontvang je specifieke feedback, afgestemd op jouw prestatie. Een soort persoonlijke coach met oneindig geduld om met jou te oefenen.
  • Veilige oefenomgeving: In de wereld van Dorus is falen niet alleen een optie, het is een voorrecht. Hier kun je risico's nemen, nieuwe benaderingen uitproberen, en leren van je fouten zonder angst voor oordeel.
  • Echte scenario's: Van het navigeren door lastige klantgesprekken tot het oefenen van verkoop pitches, Dorus simuleert realistische situaties die je in de echte wereld tegenkomt.

Dorus is een verrijking, geen vervanging.

Het versterkt wat er al is, door deelnemers de kans te geven om tijdens een training al wat te oefenen voor een rollenspel of door theorie direct in praktijk te brengen bij e-learning trajecten. En ondanks de vele voordelen van AI, blijft menselijk contact cruciaal in het leerproces. De combinatie van AI en menselijke interactie is waar de echte magie plaatsvindt.

Ik wil graag meer weten

Contact

Laat maar eens zien dan

Woorden kunnen krachtig zijn, maar soms moet je het gewoon zien om te geloven. Bij DOOR Training & Coaching zijn we trots om AI Dorus aan te bieden als onderdeel van onze missie om leren en ontwikkeling te revolutioneren. Je bent van harte uitgenodigd om deze reis met ons te beginnen. Oefen jouw commercie en/of leiderschap vaardigheden met Avatar DOOR-trainer Dorus. Bekijk hieronder snel de introductievideo van Dorus.

Introductie Dorus