Effectief verkopen

Verkopen is een vak. Een vak dat te leren is door effectieve sales training. Met de verkoop training ‘Effectief Verkopen’ leg je de basis om doelgericht te kunnen verkopen. Leer de beginsels van het verkoopvak kennen én in de praktijk eigen maken! In de bedrijfstraining 'Effectief Verkopen' leer je om:

 • De belangrijkste sales technieken in jouw verkooppraktijk toe te passen
 • Gesprekstechnieken zo toe te passen, dat deze impact maken
 • Op een gestructureerde manier leads door te ontwikkelen naar relaties
 • Om te gaan met weerstand

Andere belangrijke informatie bedrijfstraining Effectief Verkopen:

 • Startdata: 15 mei
 • Vervolgdata: 1 juli
 • Soort training: deze training is een fysieke training op locatie en één trainingsdag is online
 • Trainers: Sander van Ommen en Jolanda de Groot

Meer informatie over deze training?

 • Via het formulier onderaan deze pagina kan je de brochure gratis downloaden. Of klik op de button hiernaast. 
 • Wil je je direct inschrijven of heb je vragen? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Een sales training van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze verkooptraining gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR-trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een sales cursus op maat.

Na de intake ontvang jij inloggegevens voor jouw trainingsportal www.my.dooracademy.nl met een persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit zes trainingsdagen samen met maximaal vijf andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vindtonline coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw sales praktijk te borgen en te zorgen dat jij de verkooptechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met een uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR-community en blijft continu op de hoogte van nieuwe sales inzichten!

Tijdens de training Effectief verkopen worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Wat is verkopen?
  Wat is verkopen precies en wat zijn de kenmerken van een goede verkoper? Deze basis inzichten helpen jou jouw eigen verkoopaanpak te ontwikkelen.
 2. De gefaseerde gespreksbenadering
  Het in fasen opbouwen van jouw commerciële gesprekken, helpt om effectief naar jouw doel te werken en jouw klant voor je te winnen.
 3. (Telefonische) afspraken maken
  Het maken van afspraken is een belangrijk onderdeel van het verkoop vak. Je leert hoe je verschillende kanalen (zoals telefoon, LinkedIn en WhatsApp) gebruikt om afspraken te maken.
 4. CRM; de basis
  Je hebt geen ingewikkeld CRM systeem nodig om effectief te verkopen. Je leert hoe een gestructureerde aanpak én een slim proces je helpen klanten te winnen.
 5. Wensen en behoeftes inventariseren
  Het goed inzichtelijk maken én begrijpen van wensen en behoeftes van jouw klanten, is de basis van iedere duurzame deal. Je leert hoe je dit effectief doet.
 6. Omgaan met weerstand
  Weerstanden zijn niet erg, als je maar weet hoe je er mee om kunt gaan. Je wapent jezelf met zeven technieken om juist met weerstand om te gaan.
 7. Social Selling
  De huidige tijd biedt heel veel interessante tools en technieken om meer te verkopen. Je leert de basis beginselen van Social Selling kennen en toepassen.
 8. Schrijven van offertes en voorstellen
  Jouw aanpak en voorstel 'op papier' zetten is een kunst. Hoe je zo schrijft dat je jouw klant écht pakt, leer je tijdens de sales training 'Effectief verkopen'.

Na afloop van het programma 'Effectief verkopen':

 • Krijg je als verkoper meer afspraken
 • Breng je meer offertes uit
 • Winnen jullie meer (nieuwe) klanten
 • Denk, handel en reageer je vanuit elke denkbare klantsituatie

De bedrijfstraining 'Effectief verkopen' wordt 3x per jaar gegeven. In 2024 start deze training op:

 • 12 april met 14 mei als vervolgdata
 • 15 mei met 1 juli als vervolgdata

Je start gelijk na jouw intake. DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan van verkoopcursus naar een commerciële training mét impact gaat. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Deze commerciële training neemt 2 maanden in beslag en helpt je échte resultaten te boeken met jouw klanten. Neem direct contact op voor meer informatie of om je direct in te schrijven. 

Trainings gegevens
 • 15-05-2024
 • Soesterberg
 • 2 maanden
 • Max. 6 deelnemers
 • €1320 Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR-trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR-community.
 1. Wat is verkopen?
 2. Gesprekstechnieken met impact
 3. Omgaan met weerstand
 4. Leads ontwikkelen naar deals
Trainer
Sander van Ommen
Niet de sterksten winnen, maar zij die het best met verandering omgaan.
Trainer
Jolanda de Groot
Als je kunt delen dan kun je ook vermenigvuldigen!
Een programma op maat gemaakt voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk