Accountmanagement

Ontwikkel jezelf in vier maanden tijd van sales professionals tot 'account leaders'. De combinatie van innovatieve sales-, beïnvloedings-, leiderschap- en changemanagement technieken maakt deze training accountmanagement tot een innovatieve praktijktraining. In deze bedrijfstraining leer je:

 • De laatste accountmanagement technieken in de praktijk toe te passen
 • De klant en het accountteam succesvol te leiden
 • Accounts structureel commercieel te laten doorgroeien
 • Inzichten uit het change management als accountmanager te benutten

Belangrijke informatie bedrijfstraining Accountmanagement:

 • Startdata: donderdag 28 november 2024
 • Soort training: deze training is een fysieke training op locatie met één trainingsdag is online
 • Trainer: Sander van Ommen

Meer informatie over deze training?

 • Via het formulier onderaan deze pagina kan je de brochure gratis downloaden. Of klik op de button hiernaast. 
 • Wil je je direct inschrijven of heb je vragen? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Een sales training van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze verkoop training gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR-trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een sales cursus op maat.

Na de intake ontvang jij inloggegevens voor jouw trainingsportal www.my.dooracademy.nl met een persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit vier trainingsdagen samen met maximaal vijf andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden drie online coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw sales praktijk te borgen en te zorgen dat jij de verkooptechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met een uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR-community en blijft continu op de hoogte van nieuwe sales inzichten!

Tijdens de training Accountmanagement worden de volgende onderwerpen behandeld:

 1. Accountplanning
  Een goed accountplan met draagvlak bij jouw klant én in jouw organisatie is goud waard. Wat maakt een effectief accountplan?
 2. Accountmanagement vs. account leiderschap
  Het managen van een account is iets anders dan het account leiden. Je werkt aan jouw (niet hiërarchische) leiderschapskwaliteiten.
 3. Verandermanagement voor accountmanagers
  Er verandert veel, zowel bij jouw klanten als in jouw eigen organisatie. Jouw vaardigheden als 'verandermanager' en 'projectmanager' zijn steeds belangrijker.
 4. Strategisch-, tactisch en operationeel accountmanagement
  Het beïnvloeden, voeren van stakeholdersmanagement en kunnen 'schakelen' op alle niveau's van een organisatie, helpt je effectiever te zijn.
 5. Sales funnel management
  Hoe ontwikkel je leads en kansen tot effectieve deals, zonder in te boeten op kwaliteit, marge en klanttevredenheid?
 6. Klant segmentatie
  Jouw klanten gesegmenteerde aandacht geven (samen met jouw accountteam), maakt dat jij effectief jouw doelstellingen bereikt.
 7. Relatiemanagement
  Naast account leider ben je ook relatie leider. Je leert de belangrijkste vaardigheden van een effectief relatie bouwer.
 8. Commercieel onderhandelen
  Onderhandelen is een cruciale vaardigheid voor de succesvolle accountmanager. Je leest hoe jij de onderhandeling voert mét behoud van de relatie.

De bedrijfstraining 'Accountmanagement' wordt 3x gegeven dit jaar. In 2023 zijn deze trainingen gestart op:

 • 24 mei
 • 23 mei 
 • 12 september 

De eerstvolgende start van de training is donderdag 28 november met als vervolgdata:

 • Woensdag 15 januari 2025
 • Woensdag 12 februari 2025

Je start gelijk na jouw intake. DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan van verkoopcursus naar een commerciële training mét impact gaat. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Deze commerciële training neemt 4 maanden in beslag en helpt je échte resultaten te boeken met jouw klanten. Neem direct contact op voor meer informatie of om je direct in te schrijven. 

Kom later terug om te lezen welke deelnemers je voor zijn gegaan!

Trainings gegevens
 • 28-11-2024
 • Soesterduinen
 • 4 maanden
 • Max. 6 deelnemers
 • €2640 Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR-trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR-community.
 1. Accountplanning
 2. Stakeholdersmanagement
 3. Data driven sales
 4. Van accountmanagen naar leiden
Trainer
Sander van Ommen
Niet de sterksten winnen, maar zij die het best met verandering omgaan.
Trainer & Coach
Watze Monsma
Aandacht geven kost niets en brengt veel!
Een programma op maat gemaakt voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk