Succesvol Commercieel Onderhandelen

Jouw klanten en inkopers zijn professionals. Prijzen stijgen en winstgevende omzetgroei is cruciaal. Je concurrenten onderhandelen met het mes op tafel. Toch sluit jij met zelfvertrouwen je deals. Door je win-win-win focus. Je bent perfect voorbereid en overziet het gehele proces. Zowel op inhoud als op vaardigheden ben je iedereen een stap voor. Het resultaat: een tevreden klant, jouw bedrijf blijft gezond en jij bent succesvol. 

Het programma succesvol commercieel onderhandelen richt zich op iedere professional die het optimale uit alle commerciële onderhandelingen wil halen. Het beste resultaat, voor jouw bedrijf, je klant en voor jezelf (win-win-win). Of je nu een service of een product verkoopt, je sluit ieder verkoopproces af met een succesvolle onderhandeling. Het is een praktisch en persoonlijk maatwerkprogramma van 3 maanden. 

Meer informatie over deze training?

 • Via het formulier onderaan deze pagina kan je de brochure gratis downloaden. Of klik op de button hiernaast. 
 • Wil je je direct inschrijven of heb je vragen? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Na afloop van het DOOR programma Succesvol commercieel onderhandelen ben jij in staat om:   

 1. Onderhandelingen effectief voor te bereiden, scenario’s te maken en te plannen  
 2. De psychologie van menselijk gedrag doeltreffend te gebruiken  
 3. Verschillende onderhandelingstechnieken succesvol toe te passen 
 4. Onder druk te blijven presteren en de onderhandeling te overzien 
 5. Individueel en in teams succesvol te onderhandelen 
 6. De best mogelijke deal te onderhandelen door alle belanghebbenden effectief te beïnvloeden: win-win-win 

 

Een training van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze onderhandelingstraining gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR-trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een programma op maat. Na de intake ontvang jij inloggegevens voor jouw trainingsportal www.my.dooracademy.nl met een persoonlijk trainingsschema. Het programma bestaat uit drie trainingsdagen samen met maximaal zes andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast heb je twee online 1-op-1 coaching sessies. Om het geleerde in jouw praktijk te borgen en te zorgen dat jij de technieken maximaal in jouw onderhandelingen kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met een uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR-community en blijft continu op de hoogte van nieuwste inzichten op het gebied van sales en onderhandelen! 

 

Een intakegesprek, waarvoor is dat precies? 

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan van een onderhandelingscursus naar een trainingsprogramma mét impact gaat. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijk trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat. 

Waarom in groepen van zes deelnemers? 

Dit programma is niet zomaar een opleiding, maar een resultaatgericht programma van drie maanden. Jouw DOOR-trainer gaat een intensief begeleidingstraject met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de onderhandelingstraining voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers. 

 

Tijdens het programma Succesvol commercieel onderhandelen ga je aan de slag met de volgende onderwerpen: 

 1. Verschil verkopen en onderhandelen. Je leert wanneer het verkoopproces eindigt en de onderhandeling start en hoe je de onderhandeling beïnvloedt vanuit het verkoopproces.  
 2. Voorbereiding en planning. Jouw perfecte voorbereiding en planning zorgen ervoor dat jij altijd in de lead bent van de onderhandeling en je niet voor verrassingen komt te staan.  
 3. Inzicht in gedrag (hoe inkopers denken). Je begrijpt je eigen gedrag en dat van jouw klanten. Door deze inzichten perfect toe te passen, haal je het maximale uit je onderhandelingen.  
 4. Stakeholder management. Door goed in kaart te brengen welke belangen de verschillende betrokkenen hebben, realiseer jij het beste resultaat voor alle betrokkenen in iedere onderhandeling (win-win-win).  
 5. Effectieve onderhandelingsstrategieën. Je leert scenario's te maken voor je onderhandeling, waarin je alle stappen van jouzelf en de klant in kaart brengt. Door je te verdiepen in de onderhandelingsstrategie van jouw klant, ben je hem altijd een stapje voor.   
 6. Pre-conditioneren. Door je klant effectief te beïnvloeden voor de onderhandeling, kom jij tot de beste deal.  
 7. Onderhandelingstechnieken succesvol toepassen. Je past verschillende onderhandelingstechnieken effectief toe. Je herkent ze als jouw klant deze gebruikt en weet hier slim op in te spelen.  
 8. Sturen op proces. Gedurende de onderhandeling blijf je het gehele proces overzien. Je stuurt slim op zaken als tijd en toegevoegde waarde.  
 9. Presteren onder druk. In onderhandelingen sta je vaak onder druk. Jij leert je hoofd koel te houden in stressvolle onderhandelingen waarbij er veel voor jou op het spel staat.   
 10. Samenwerken en onderhandelen. Hoe onderhandel je zowel individueel als in teams het meest effectief, dit ga jij ervaren en toepassen.   
 11. Barrières overwinnen en deals sluiten. Ook al loopt een onderhandeling vast: jij weet de onderhandeling toch weer vlot te trekken door slim barrières te overwinnen.  

Het programma Succesvol commercieel onderhandelen begint twee keer per jaar. Neem contact op met DOOR voor de volgende start datum. Het programma neemt 3 maanden in beslag en zorgt ervoor dat jij met zelfvertrouwen je deals sluit. De klant wint, jouw bedrijf wint en jij bent succesvol! 

 

Trainings gegevens
 • Randstad (live + online 1-op-1 coaching)
 • 3 maanden
 • Maximaal 6
 • € 2205,- exclusief BTW
 1. Hoe inkopers denken
 2. Succesvolle technieken & strategieën
 3. Presteren onder druk
 4. Van barrières naar deal