Presenteren

De presentatietraining 'Presenteren' is meer dan een cursus presenteren. Het is een praktijkgericht programma om met plezier te leren presenteren. Na dit programma ben jij in staat om met zelfvertrouwen te presenteren in het openbaar en is jouw rugzak gevuld met veel nieuwe presentatietechnieken.

Het is een resultaat- en praktijkgericht programma, waardoor jij met veel meer plezier gaat presenteren. Onderwerpen zoals omgaan met spanning en stress, het toepassen van presentatietechnieken, presenteren voor grote en kleine groepen en aangaan van interactie met jouw publiek zijn een vast onderdeel van het programma.

Belangrijke informatie bedrijfstraining Presenteren:

 • Eerstvolgende startdata: 16 april 2024
 • Vervolgdata: 16 mei 2024
 • Trainer: Nick Borst

Meer informatie over deze training?

 • Via het formulier onderaan deze pagina kan je de brochure gratis downloaden. Of klik op de button hiernaast. 
 • Wil je je direct inschrijven of heb je vragen? Neem dan contact op via onze contactpagina.

Na afloop van het programma ben jij in staat om:

 • Met meer zelfvertrouwen te presenteren in het openbaar
 • Jouw presentatie met impact over te brengen aan jouw publiek
 • De stijl die het beste bij jou past te verwerken in jouw presentatie
 • Spanning voor het presenteren om te zetten in enthousiasme

Een training om te leren presenteren van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze presentatietraining om overtuigend te leren presenteren gestart met een persoonlijk intakegesprek. Het betekent dat jouw DOOR-trainer met jou (en met jouw leidinggevende) een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een presentatievaardigheden training voor jou op maat. Na de intake ontvang jij jouw inloggegevens voor de trainingsportal www.my.dooracademy.nl met jouw persoonlijke trainingsschema. Deze training presenteren bestaat uit twee trainingsdagen samen met maximaal zes andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden drie online coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw presentatie praktijk te borgen en te zorgen dat jij de presentatietechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR community en blijft continu op de hoogte van nieuwe presentatie tips en inzichten!

Een intakegesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt deze opleiding presenteren afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan van een cursus netwerken naar een presentatie training mét impact gaat. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het opleidingsprogramma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een opleiding presentatietechnieken, maar een resultaatgericht programma van twee maanden. Jouw DOOR trainer gaat een intensief begeleidingstraject met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de training presentatietechnieken voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

Tijdens deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 1. Wat maakt presenteren spannend?
  Spanning is heel menselijk. Maar hoe komt het dat presenteren spannend is, hoe kun je er mee om gaan en hoe kun je écht plezier krijgt in presenteren?
 2. Zeven gouden regels van voorbereiden
  Een goede voorbereiding is bij presenteren het halve werk. Door de juiste voorbereiding neemt je zelfvertrouwen toe en begin je met meer enthousiasme aan jouw presentatie.
 3. De ruitstructuur
  Structuur helpt je om jouw boodschap tijdens jouw presentatie met impact over te brengen. Deze structuur zorgt voor houvast in een succesvolle presentatie.
 4. Toepassen van 'storytelling'
  Storytelling lijkt een hype, maar is eigenlijk al eeuwen oud. Het gaat over het vertellen van verhalen. Je leert de uitgangspunten voor het vertellen van een goed verhaal. 
 5. De wig-wam opening
  De opening is erg bepalend voor het succesvol presenteren. Met de wig-wam opening maak jij de opening van jouw presentatie ook nog eens impactvol. 
 6. Negen presentatie technieken
  Er zijn tal van technieken die jij kunt benutten in jouw presentatie praktijk. Met deze negen technieken breidt je jouw assortiment aan mogelijkheden uit én pas je deze toe.
 7. Moderne hulpmiddelen
  Er zijn honderden apps en tools die jij kunt gebruiken om jouw presentaties leuker, interactiever en met meer impact te maken. 
 8. Gewoon doen
  Presenteren leer je toch vooral door te doen. Daarom richt je je tijdens het programma en de praktijkdagen vooral op het 'doen'.
 9. Interactie tijdens presentatie
  Contact maken en houden met jouw publiek kun je op veel verschillende manieren doen. Eén daarvan is het creëren van interactie. 

De presentatietraining 'Presenteren' begint een paar keer per jaar. Neem direct contact op met DOOR voor de volgende startdatum of kijk hier naar de agenda:

 • Start op 16-04-2024
 • Start op 10-09-2024

Het programma neemt ongeveer 2 maanden in beslag en helpt je ontspannen en met veel plezier te presenteren. Neem direct contact op voor de actuele planning. 

Trainings gegevens
 • 16-04-2024
 • Soesterduinen
 • 2 maanden
 • Max. 6 deelnemers
 • €1400 Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR community.
 1. Leer presenteren met impact
 2. Omgaan met spanning en stress
 3. Interactie met jouw publiek
 4. Moderne technieken en middelen
Trainer
Nick Borst
Een winnaar heeft een plan een verliezer een excuus!
Een programma op maat gemaakt voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk