Blog

Nationale-Nederlanden over DOOR

Henk Blok, Directeur Commercie bij de business unit Inkomen Collectief van Nationale-Nederlanden, is geïnterviewd naar aanleiding van het programma dat DOOR Training & Coaching bij NN heeft afgerond. Wij spraken hem over zijn ervaringen met DOOR.

Datum: 20.04.2018

Het programma

“Voordat wij met DOOR in zee gingen, werkten we niet altijd even gestructureerd. DOOR heeft ons geholpen om commerciëler te handelen en onze acties structureler en gerichter uit te voeren.

Collega’s hebben het programma van DOOR als erg positief ervaren. Tijdens de trainingen hebben we veel met acteurs gewerkt. Dan blijkt hoe spannend het is om zo in de praktijk te oefenen. Uiteindelijk vond iedereen het leerzaam en heeft het programma onze ontwikkeling versterkt.”

Resultaten

“De samenwerking met DOOR heeft ons inzicht gegeven in:

  • Wie zijn onze klanten?
  • Wat kunnen wij doen voor onze klanten?
  • Wat is de behoefte in de markt en welke kansen biedt dat?

Een concreet voorbeeld van wat het programma ons heeft opgeleverd, is dat wij vroeger vooral met ‘vandaag’ bezig waren. Zoals DOOR dat zegt: dan ben je als een soort brandweerman steeds brandjes aan het blussen. We denken nu veel meer vooruit en plannen maken planningen voor de komende dagen, weken en maanden.

Ik ben er trots op dat aan het einde van het jaar iedereen voor alle onderdelen van het programma is geslaagd. De trainingen vroegen soms veel van ons en ik vind het geweldig dat iedereen het programma succesvol heeft afgerond.”

DOOR

De mensen van  DOOR die ik heb ontmoet, zijn authentiek en extravert. Ze denken daadwerkelijk met je mee en houden rekening met de branche waar je in werkt. Daarnaast werkt het enthousiasme van Joost Riphagen aanstekelijk. Hij zorgt ervoor dat je met veel plezier aan het programma begint.”