Artikel

Gouden tips voor ondernemers van Coen Dieckman

Coen Dieckman van Swapfiets was één van de sprekers op het DOOR Management Event in Thialf. Hij heeft drie gave tips voor persoonlijke groei voor ondernemers.

Auteur: Rianne Nieuwenhuize

Datum: 26.11.2019

De gouden tips van Coen

  1. Plan vrije tijd in  
  2. Plan tijd om te plannen. Anders loop je achter de feiten aan
  3. Sport. Blijf in beweging. Doe niet alles met je hoofd, maar werk met je lichaam! 

Enorme groei van de blauwe band 
Coen Dieckman, hoofd retail en innovation bij Swapfiets, hield tijdens het DOOR Management Event een inspirerend verhaal. Dit ging over de enorme groei van de blauwe band. Coen: “We zitten anno 2019 in 53 steden met 180.000 fietsen. De e-bike is in opkomst. Kortom; groei op alle vlakken.”  

Plan vrije tijd 
Plannen van vrije tijd. Het klinkt simpel, maar ga er maar aanstaan met een druk bedrijf of een druk gezin. Heel goed om dit bewust te doen! Zodat jouw agenda niet de baas over jou wordt, maar juist andersom😊. Houd de regie! Sluit de vrijdag af met de planning voor volgende week te maken. Dat geeft rust in je hoofd, juist voordat je weekend begint.

Ga uit je hoofd 
Doe niet alles met je hoofd. Een goed advies van Coen. Wij mensen zitten zo vaak in ons hoofd. We willen alles bedenken en controle houden over zaken. Juist door te sporten of te bewegen op een manier die bij jou past. Of dat nou yoga, kickboksen of een rondje hardlopen is, het maakt niet uit! Huur een Swapfiets en cross door jouw stad. Je zal merken dat je er een blijer mens van wordt. Beweeg, en ga uit je hoofd. Mens sana in corpore sano, schreef de Romeinse dichter Juvenalis eeuwen geleden al. Een gezonde geest woont in een gezond lichaam!