Cursus leidinggeven

Een opleiding leidinggeven helpt je als leider door te groeien. Je bent zo in staat om je eigen ambities en die van anderen te realiseren en de toekomst te leiden!

Opleiding leidinggeven

Een cursus leidinggeven bij DOOR is niet zomaar een opleiding. Het is een resultaatgerichte training leidinggeven die je helpt in jouw praktijk als leider ambities van jouw medewerkers en jezelf waar te maken. 

Wil je weten wat je te wachten staat?

Achtergrond informatie

Onderwerpen zoals verandermanagement voor leiders, zelf coachen van het team, leiderschapsstijlen en psychologie van leiderschap zijn een vast onderdeel van het programma. Het programma bestaat uit online begeleiding, offline praktijktraining en coaching door jouw DOOR professional. Daarnaast ontvang jij toegang tot jouw persoonlijke leiderschapsportal www.zelfdoortrainen.nl. Na afloop van de training leiding geven ben je in staat om:

 • Jouw leiderschapsstijl af te stemmen op jouw team
 • Als coach jouw team(leden) te coachen
 • Je eigen team te trainen
 • Veranderingen succesvol door te voeren
 • Jouw team te laten doorgroeien naar een 'High performance team'

Investering en data 

DOOR helpt je échte resultaten te boeken met jouw team. De investering in het programma bedraagt € 3.960,= exclusief BTW. Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR community.

Deze training leidinggeven neemt 6 maanden in beslag en start op 16 november 2020. De vervolgdata zijn 15 december, 13 januari, 18 februari, 12 maart en 16 april. Liever starten in 2021? Schrijf je in voor de training Leidinggeven en trap af op 8 februari 2021. De vervolgdata van deze training zijn 2 maart, 31 maart, 29 april, 28 mei en 25 juni.

Ontdek direct meer over de inhoud van het programma

Werkwijze van deze cursus leidinggeven

Een training leidinggeven van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze cursus leiderschap gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een training leiding geven voor jou op maat. Na de intake ontvang jij jouw inloggegevens voor jouw trainingsportal www.zelfdoortrainen.nl met jouw persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit zes trainingsdagen samen met maximaal vijf andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden zeven online coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw leiderschapspraktijk te borgen en te zorgen dat jij de leiderschapstechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR community en blijft continu op de hoogte van nieuwe leiderschapsinzichten!

Een intakegesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan gaat van een cursus leidinggeven naar een leidinggeven training mét impact. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een opleiding tot leidinggevende, maar een resultaatgericht programma van zes maanden. Jouw DOOR trainer gaat een intensief begeleidingstraject met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de training leidinggeven voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

Wil jij direct meer informatie?

Onderwerpen in de opleiding leidinggeven

 1. Persoonlijk leiderschap
  Samen kijken we naar jouw drijfveer als leider. Je gaat onder andere aan de slag met jouw SWOT en het 5x4 plan. Natuurlijk komen de verschillende leiderschapsstijlen en vormen ook aan bod.
 2. Van visie naar praktijk
  Jouw missie, strategie en doelen staan voorop. Je leert als leider omgaan met verandering, conflicten en weerstand en leert jouw boodschap bij dag- en weerkstarts uitdragen.
 3. Leiderschap in de praktijk (in combinatie sport)
  Alles draait om de praktijk. We bekijken jouw rol als coach en geven handvatten mee voor omgang met stakeholders en de omgeving. Tijd en prioriteit is hierbij ook een onderdeel.
 4. Leidinggevende als trainer & coach
  De uitslag van jouw e-assessment is jouw spiegel als leider en zegt veel over je. Net als manier waarop je feedback geeft en complimenten geeft én ontvangt. Je leert daarnaast een medewerker praktijkgericht coachen op de werkplek samen met het coachen van groei.
 5. Leidinggeven op afstand
  Online resultaat overleg wordt steeds belangrijker en moet je kunnen leiden. Tegelijkertijd moet je de interactie aangaan en sturen en leiden op output. We leren je werkvormen om online beweging te creëren en kijken daarbij naar de balans in offline en online werken. Hierbij staat steeds verbinding met jouw team centraal.
 6. Teamontwikkeling & Leiderschap
  Grip hebben op de organisatie van jouw team en het gedrag van jouw mensen is een belangrijke vaardigheid. Hier vertellen wij je alles over.

Wil je je direct inschrijven of heb je meer vragen? Het DOOR-supportteam staat voor je klaar. Neem gerust contact met ons op!