Blog

Zo houd jij je relaties warm, ook in de winter

Hoe geef je jouw relaties genoeg aandacht als je op afstand werkt? Met een volle agenda kan het soms lastig lijken. Ik geef je een aantal van mijn praktische tips!

Auteur: Gijs Megens

Datum: 21.01.2021

Grip op je klanten

Vroeger’ had jij jouw bezoekschema. Dan kwam je regelmatig bij klanten over de vloer. Een aantal keer per jaar een beurs, regelmatig dinertjes en hier en daar nog wat events. Zo wist jij zeker dat je voldoende aandacht had voor je relaties. Met steeds vollere agenda's is dat lastiger. Daarom geef ik je zeven ideeën hoe jij ook nu jouw relaties warm houdt 😉.

Liever direct een gratis inspiratiegesprek inplannen? Dat kan!

Plan hier!

Idee 1: Ouderwets, maar bel!

Het klinkt misschien wat ouderwets, maar bel! In het verleden deed je dat misschien ook wel eens als je tussen afspraken wat tijd over had of een keer in de auto zat (natuurlijk hand free). Het plannen van beltijd is belangrijk. Bepaal welke relaties jij aandacht wilt geven en bel ze op. Krijg je ze niet te pakken? Stuur dan een Outlook uitnodiging om een keer te bellen (of maak er dan gewoon een Microsoft Teams uitnodiging van). Veel leuker nog, is om af te spreken. Dus trek allebei de wandelschoenen aan en al wandelend praten jullie elkaar bij.

Idee 2: Wandel samen!

Als je niet uit kijkt zit je de hele dag achter het scherm. Helemaal niet leuk en goed voor je. Daarom. Beweeg! En wat is mooier dan dat samen met een relatie in een mooi natuurgebied te doen? DOOR werkt nauw samen met Natuurmonumenten en raadt je aan eens een kijkje in één van de prachtige natuurgebieden te nemen en dan het liefst samen met een relatie. Helemaal leuk als jij twee koffies mee neemt voor tijdens het wandelen (wel in een thermosfles alsjeblieft 😉). Kijk hier maar eens voor een mooie wandelroute bij jou in de buurt.

Inspiratie op doen in de natuur | DOOR Training & Coaching

Idee 3: Stuur eens iets op

Benut een deel van marketingbudget om eens iets leuks op te sturen. Een uitdagende bijkomstigheid is dat je privé adressen nodig hebt (en die zijn niet altijd beschikbaar, zeker vanuit de wet op de Privacy). Maar je kunt het natuurlijk altijd aan de klant zelf vragen. 

Idee 4: Neem een spraakberichtje op

De agenda’s zitten de hele dag bomvol met overleggen. Er past bijna niks tussendoor. Of toch wel? Een spraakberichtje kan altijd wel, toch? Een leuke optie in Whatsapp en laagdrempelig. Doe het nooit zonder iets te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een artikel, een relatie, een productontwikkeling of iets anders dat kan inspireren. Stuur dan niet alleen het linkje door, maar spreek ook even een Whatsapp berichtje in. Dat maakt het wel net zo persoonlijk, vind je niet?

Idee 5: Wat voor jou simpel is, kan voor een ander heel waardevol zijn

Relaties onderhouden op afstand doe je niet even één uurtje. Het is iets waar je regelmatig mee bezig mag (en kunt) zijn. Daarom, plan het in je agenda. Eén van de manieren om van waarde te zijn, is door relaties van jou met elkaar kennis te laten maken. Door waardevolle introducties te doen. Zet maandelijks voor een relatie eens een teams meeting op met iemand die hij of zij nog niet kent, maar waarvan jij denkt dat het van waarde is. 

Idee 6: Lunch & Learn

Je kunt natuurlijk één op één mensen aan elkaar verbinden (zoals bij idee V), maar je kunt ook rondom thema’s meerdere mensen met elkaar kennis laten maken. Wanneer je een financieel adviseur bent en je wilt delen wat de impact is van de veranderingen in inkomstenbelasting, zet dan een lunch & learn op. Een korte lunch sessie (eten moeten mensen toch, je kunt zelfs een pakketje opsturen) en bespreek daar een onderwerp. Mensen inspireren elkaar en zo kom je samen door de winter!

Idee 7: Schrijf een kaartje

Niks is zo leuk als een kaartje ontvangen. Misschien werken jullie bij jullie organisatie met ansichtkaarten. Schrijf er oprecht eens één als je weet dat jouw relatie binnenkort jarig is. Dat wordt zeker gewaardeerd!

DOOR-ansichtkaarten ontvangen?

DOOR-ansichkaarten | DOOR Training & Coaching
Sparren met een DOOR-trainer?
Inspiratiegesprek aanvragen