Artikel

Verschillen binnen jouw team? Wat een feestje!

Hieperdepiep…. Hoera!! Het is vandaag Diversity Day. Een dag om bewust stil te staan bij de verschillen in jouw team. En dát mag gevierd worden!

Auteur: Eefje Buma

Datum: 04.10.2022

Cadeautje

Diversiteit stimuleert namelijk outside-the-box denken, innovatie en creativiteit. Maar veel belangrijker: het vieren van verschillen en het daarmee oog hebben voor ieders kracht, verhoogd werkgeluk. Een cadeautje toch? Maar hoe pak je deze samen uit?

Niet alle verschillen in jouw team zijn direct zichtbaar. Jij kunt bijvoorbeeld andere waarden en normen hebben dan jouw collega. Dit maakt dat jij de wereld door een bepaalde ‘bril’ bekijkt en bepaald gedrag vertoont. Maar ondanks de verschillen hebben jullie als team één zaak gemeen. Jullie zetten je allemaal in om de ambitie van jullie organisatie te realiseren.

Wanneer verschillen erkend, gezien en ingezet worden als een kracht, verhoogt dat het werkgeluk. Maar hoe breng je deze krachten in kaart? Door samen de cadeautjes, ieders krachten, uit te pakken! Dit doe je door samen het gesprek te openen. Om er zo achter te komen wat ieders kracht is en hoe deze bijdraagt aan het succes van jullie team.

DOOR deelt graag een praktische werkvorm met je die je kunt inzetten om jullie verschillen binnen het team te vieren. Klaar om een feestje te bouwen? Laat dan je gegevens hieronder achter en ga aan de slag met de oefening!