Blog

Hoe houd jij je team bij elkaar?

In Nederland wordt inmiddels al meer dan een week vooral thuis gewerkt. Op social media gaan veel foto’s en filmpjes rond van de online werkplekken. Het gevaar is dat je mekaar wat uit het oog verliest. Om de teambuilding kracht bij te zetten heeft DOOR de Online Muziekbingo ontwikkeld!

Auteur: Kim Romme

Datum: 25.03.2020

De DOOR Online Muziekbingo; samen in deze lastige corona crisis verbinding houden

Je kunt met jouw team tijdens de online vrijdagmiddagborrel de muziekbingo spelen en zo de spirit hoog houden. PS. Ja, we begrijpen dat het niet helemaal de tijd is voor feestjes, maar op deze manier houd je het toch ook nog een beetje leuk in deze tijd.

Samenwerken betekent samen ervaringen opbouwen. Je met elkaar door deze moeilijke tijd heen slaan. Het is van alle tijden dat mensen elkaar in crisistijd opzoeken. Steun zoeken. Verbinding maken. Elkaar er doorheen trekken. Des te moeilijker is dat in deze tijd van ‘Social Distancing’.

Om de verbinding te houden, organiseert DOOR dagelijks met het hele team een online kick-off van de dag. Tien tot vijftien minuten met de collega’s bij elkaar om de dag af te trappen en vooruit te kijken. Het delen van ervaringen, aanvaringen en successen staat daar natuurlijk ook centraal. Aan het eind van de dag rond 17.15 uur wordt met iedereen die dat wil de dag afgesloten. Door aan de randen van de dag routine in te bouwen, zorg je ervoor dat mensen beter in het werk ritme komen en zo nog meer uit de dag halen.

Eén van die routines bij veel bedrijven is de wekelijks VrijdagMiddagBorrel (VrijMiBo). Gezellig, maar het heeft ook een functie. Vaak worden ervaringen gedeeld, nieuwe collega’s voorgesteld en met elkaar gesproken. Door deze corona-crisis en alles rondom Covid-19 lijkt dit wat weg te vallen. Daarom het advies, plan die VrijMiBo gewoon in. Online weliswaar 😊.

Organiseer dit op vrijdagmiddag om 16.00 uur bijvoorbeeld om de week af te sluiten, het laatste nieuws te delen, vooruit te kijken naar volgende week en je zo samen door deze tijd heen te slaan. Het is dan natuurlijk ook leuk om iets te doen met het team. Eén van die opties is de DOOR Online Muziekbingo.

Hoe werkt de DOOR Online Muziekbingo tijdens de coronacrisis?

Je kunt natuurlijk een hele eigen muziekbingo samenstellen, maar je kunt ook het voorbeeld van DOOR gebruiken. Hoe werkt het? Plan de vrijdagmiddagborrel in in de agenda’s van jouw collega’s. Stel een lijst samen met nummers die iets te maken hebben met de coronacrisis of met jouw bedrijf. DOOR heeft een Spotify-playlist gemaakt met de titel 'DOOR Online Muziekbingo' die je hiervoor ook kunt gebruiken. Maak vervolgens bingoformulieren met de titels of de artiesten (leukste is natuurlijk om er een aantal foutieve namen of nummers tussen te zetten, maakt het moeilijk 😉).

Je kunt hieronder de bingoformulieren downloaden die horen bij de nummers in de Spotify playlist van de DOOR Online Muziekbingo.

Download hier de bingoformulieren

Stuur de formulieren een paar uur voorafgaand naar je collega’s (iedere collega één formulier). Voor de DOOR Online Muziekbingo zijn 11 formulieren beschikbaar. Wil jij graag zelf een muziekbingo maken of meer formulieren maken? Ga dan naar de website www.bingoformulier.tk. Daar kun je makkelijk zelf jouw formulier in mekaar zetten.

Wil jij hulp?

Je kunt jouw online muziekbingo nog verder ontwikkelen tot een teamactiviteit, door bijvoorbeeld mensen hun lievelingsnummer te laten insturen. Op die manier betrek je mensen nog meer en is er bij ieder nummer ook iets te vertellen. Wil jij hulp bij deze leuke (online) teamactiviteit? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

 

Vraag meer informatie aan