Blog

Wat jaren terugspoelen

In de afgelopen 40 jaar DOOR is er veel gebeurd. Ook op gebied van technologische ontwikkelingen. In deze blog nemen we jou mee terug in de tijd. Welke ontwikkelingen zijn er doorgevoerd en waar profiteren wij vandaag de dag van? Eén ding is zeker: we zijn er zeker op vooruit gegaan!

Auteur: Nick Corpel

Datum: 09.03.2021

40 jaar DOOR

Voor de 40-jarige verjaardag van DOOR nemen wij jou graag mee terug in de tijd. Want, in 40 jaar maak je enorm veel mee! Interessante casussen, inspirerende verhalen, grappige weetjes en ontmoetingen met talenten. Deze blog is geïnspireerd op een stuk uit de DOOR-jubileumkranten; kranten die zijn uitgebracht voor de 35e verjaardag van DOOR. 

Benieuwd? Lees snel verder!  

Vraag de DOOR-jubileumkrant aan!

Online Training

Het bijwonen van een online training en daarbij het digitaal binnenkrijgen van informatie is voor ons, in 2021, iets vanzelfsprekend. Echter, was dit in het jaar 1981 nog niet aan de orde. We stonden hier aan het beginpunt van de opkomst van de personal computers. Toch besloot Control Data, een bedrijf van Amerikaanse afkomst, computer based trainingen op de markt te brengen. DOOR Training & Coaching kreeg de opdracht om de training ‘Verkopen, de psychologische benadering’ naar de Nederlandse praktijk te vertalen. Deze ‘4-dimensionale’ training liep ver voor op zijn tijd. Er waren slechts drie computers in Nederland waar deze training op te volgen was!  

Dit alles is een start van de huidige digitale leerprogramma’s die wij dagelijks gebruiken. Veel programma’s, waaronder ons eigen platform zelfdoortrainen.nl, zijn gebaseerd op het programma wat DOOR, samen met Control Data, ontwikkeld heeft in 1981.   

Niet meer zonder

Nu we ondertussen zo vergroeid zijn met onze computers en mobiele apparaten is het bijna onmogelijk om deze weg te denken. Vooral in het bedrijfsleven. Toch zijn er in de afgelopen 40 jaar baanbrekende veranderingen geweest waar we nu nooit meer zonder zouden kunnen. Hoe houd je anders je agenda bij? Of hoe zorg je ervoor dat mensen jouw werk kunnen zien en terugvinden? Hieronder zetten we de vijf belangrijkste veranderingen voor je op rij. Waarvan maak jij het meeste gebruik?   

Agenda
Het is
heel makkelijk om verschillende agenda’s bij te houden via meerdere apparaten. Vul onderweg via een smartphone een afspraak in en wijzig deze via de kalender applicatie op jouw laptop. Vroeger moest dit uiteraard met één of meerdere papieren agenda's die je overal mee naartoe moest slepen.  

Hoe zet je dit nu het beste in? Ook in digitale agenda’s is het mogelijk om het overzicht te verliezen. Kies er dan bijvoorbeeld voor om elke verschillende agenda een kleur te geven. De werkagenda is blauw en de privé agenda is rood. Op deze manier is het mogelijk afspraken uit elkaar te houden en eventueel agenda’s tijdelijk uit te zetten 

Herinneringen
De herinneringen app
licatie op jouw computer of smartphone. Deze applicatie, die vaak gekoppeld staat aan de digitale kalender, geeft meldingen weer wanneer er iets gedaan moet worden. Een belangrijke werk afspraak, lunch met een klant of een tandarts controle. Nergens komen we meer te laat voor. Toch? 

Regelmatig wordt de herinneringen applicatie verkeerd ingezet. Heb je een afspraak om 10.00 uur? Zet een herinnering ruim van tevoren en niet pas om 10.00 uur zelf. Ook is het mogelijk om de herinneringen applicatie te koppelen aan jouw agenda. Hierdoor krijg je overal op tijd een melding van, als je wilt zelfs inclusief de berekende reistijd!  

Portfolio
Aan een klant laten zien wat jij in huis hebt of het doorsturen van een demo. Nu, via het internet, is het gedaan met een klik op de knop. Prachtige websites, PowerPoint presentaties en gelikte introductievideo’s zijn aan de orde van de dag. Vroeger ging je toch echt met een grote leren portfoliomap onder de arm (inclusief een grote glimlach) op pad om jezelf te verkopen.  

Jezelf verkopen is echter wel altijd hetzelfde gebleven. Van het geven van een presentatie aan een groep mensen of tijdens een sollicitatiegesprek, bij beide is het belangrijk dat je sterk in je schoenen staat. Heb jij hier hulp bij nodig? Lees meer over de training presenteren. Na dit programma ben jij in staat om met zelfvertrouwen te presenteren in het openbaar en is jouw rugzak gevuld met veel nieuwe presentatietechnieken.   

Email.

Onmisbaar

Mail
Iets wat voor ons allen onmisbaar is; het gebruik van e-mail. Zo goed als alle fysieke post is in de afgelopen jaren overgegaan naar de digitale e-mail. Vroeger lag dit iets ingewikkelder. Het doorsturen van brieven via zowel de postbode als via fax en het ordenen van alle binnengekomen post. Naast het feit dat dit enorm veel tijd en werk kostte, nam het ook een grote hoeveelheid ruimte in beslag.  

Waar je voor moet uitkijken is dat je met e-mail altijd ‘aanstaat’. Vroeger kwam de postbode slechts één keer per langs. Nu, krijg je dag en nacht e-mails binnen die je altijd kan beantwoorden. Het is daarom belangrijk hiervoor duidelijke grenzen voor jezelf op te stellen. Wanneer reageer je wel op zakelijke e-mails en wanneer laat je deze liggen tot de volgende ochtend?   

Efficiëntere werkomgeving
De computer heeft simpelweg voor een efficiëntere werkomgeving gezorgd. Ook bij DOOR maken wij hier uiteraard gebruik van. Zo zijn de online tools via www.zelfdoortrainen.nl beschikbaar om online het geleerde te borgen. Op deze manier worden ambities ook op lange termijn waargemaakt.  

Benieuwd wat DOOR nog meer allemaal bereikt heeft door de jaren heen? Vraag dan hier de eerste drie jubileumkranten aan. Alle drie de kranten blikken terug op een andere periode uit de geschiedenis van DOOR.

Vraag meer informatie aan