Artikel

Geven aan goede doelen

Het jaar 2023 is alweer bijna voorbij. Dit jaar stond DOOR in het teken van: “Geven”. DOOR gelooft dat het iedere dag een beetje beter kan. Om die reden draagt DOOR, samen met al haar collega's, bij aan goede doelen. En dat is gelukt!

Datum: 12.12.2023

De goede doelen

DOOR gelooft niet in geld verdienen om het geld verdienen. Geld is een smeermiddel om mooie dingen waar te maken. En waarom zouden we niet meer delen? Dat is afgelopen jaar zeker gedaan! Naast Stichting Hartekind, het goede doel dat DOOR komende vier jaar ondersteunt om haar ambities voor kinderen waar te maken, kregen alle medewerkers de mogelijkheid om 250 euro te schenken aan een goed doel naar keuze.

En wat zijn er mooie, verschillende doelen gekozen! Lees hieronder welke goede doelen zijn gesteund en waar ze voor staan:

 • Epilepsiefonds: Ondersteunt mensen met epilepsie door onderzoek, voorlichting en het bieden van hulp aan patiënten en hun naasten. Doneren? Ga naar de website!
 • Rotary Club Voorst: Werkt lokaal aan verschillende projecten, van onderwijsbevordering tot gemeenschapsdiensten, om de levens van mensen in de regio te verbeteren. Meer weten? Ga naar de website!
 • Het Rode Kruis: Biedt wereldwijd noodhulp, gezondheidszorg, en ondersteuning aan gemeenschappen die getroffen zijn door rampen en conflicten. Meer weten? Ga naar de website
 • Ronald McDonald Kinderfonds Den Haag: Creëert een thuis weg van huis voor families van ernstig zieke kinderen, zodat ze dicht bij het ziekenhuis kunnen zijn. Meer weten? Ga naar de website!
 • St. Jeugdfonds Sport + Cultuur: Maakt het mogelijk voor kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten. Meer weten? Ga naar de website!
 • Cycle for Goods: Frouke en Kiran zamelen geld in voor vluchtelingenkinderen uit Myanmar. Hoe? Ze zijn samen van Vietnam naar Nederland gefietst. Doneren? Ga naar de website!
 • Dierentehuis Kennemerland: Biedt onderdak, zorg en herplaatsing voor dakloze dieren in de regio. Meer weten? Ga naar de website!
 • Stichting Dierenlot: Redt dieren in nood en helpt dierenwelzijnsorganisaties met financiële steun en materiële hulp. Meer weten? Ga naar de website!
 • Stichting DaDa: Zet zich in voor het welzijn van kinderen in ziekenhuizen door de omgeving kindvriendelijker te maken en aanvullende zorg te bieden. Meer weten? Ga naar de website!
 • Stichting Fieke: Maakt dekentjes en geurdoekjes met leuke kleuren voor de NICU afdeling in het ziekenhuis. En geven zo kindjes en ouders wat meer kleur in een spannende periode. Meer weten? Ga naar de website!
 • DFCharity (Droomautodag): Organiseert evenementen voor kinderen met een beperking om hun dromen waar te maken, zoals een dag vol avontuur met droomauto's. Meer weten? Ga naar de website!
 • B.O.S.S. Farms: Biedt educatieve programma's en therapieën met behulp van boerderijdieren voor kinderen en volwassenen met speciale behoeften. Meer weten? Ga naar de website!
 • Stichting BHOR: Ondersteunt activiteiten zoals spirituele bijeenkomsten, gymnastieklessen en kaartmiddagen voor Hindoestaanse ouderen in Rotterdam. Meer weten? Ga naar de website!
 • Gerard Dou Buurtvereniging in Amsterdam: De 250 euro wordt besteed aan een kerstdiner op 22 december. Iedereen in de buurt is welkom: jong en oud, mensen uit het Seniorencomplex, maar ook de bewoners van de opvang van HVO Querido waar 38 ongedocumenteerde volwassenen wonen uit Afrika Azië en het Midden-Oosten. Meer weten? Bekijk de Instagram!


Meer inspiratie over hoe je meer kan 'geven'?

Neem contact met ons op!