Blog

"Het voelt niet alsof ik heb verloren"

Geraldine deed drie maanden lang mee aan Business Boxing om op 3 december te vlammen in de boksring. Bloed, zweet en tranen!

Auteur: Rianne Nieuwenhuize

Datum: 05.12.2019

3-12: Game time!

Afgelopen dinsdag 3 december was het eindelijk zover; collega Geraldine mocht de ring in! Drie maanden lang kon zij zich voorbereiden op dit gevecht. Hoe het haar verging? ‘’Het was genieten!’’

De voorbereiding

Wanneer Geraldine een doel heeft, moet alles daarvoor wijken. Twee keer in de week trainen was zwaar, maar hard nodig om fit in de ring te staan. ‘’Naast twee keer in de week bokstraining, ging ik nog minimaal één keer in de week zwemmen. Toen ik de ring instapte was ik daarom conditioneel goed voorbereid. Of ik mij druk maakte over die 3x 1,5 minuut? Dat wel een beetje. De spanningen stapelde op, maar tijdens de finale viel al deze spanning van mij af.’’

De finale

‘’Toen ik eenmaal tussen die touwen stond, kon ik alleen maar glimlachen. Ik stond echt te genieten! Er was veel publiek voor mij gekomen, en hen hoorde ik mijn hele wedstrijd juichen en schreeuwen. Dat was echt een extra motivatie. Collega’s, vrienden en familie hebben mij enorm gesteund. Dat ik niet heb gewonnen voelt zeker niet als een tegenslag. Ik heb écht alles gegeven. We gingen voor mijn gevoel gelijk op. Ik blijf lekker door boksen en stel gewoon weer nieuwe doelen!’’

Geraldine aanmoedigen

3-9: De eerste ochtend trainen

DOOR-collega Geraldine van Valkenburg is dinsdag 3 september gestart met haar eerste business bokstraining in Zeist. En dat was nog best pittig. “Ik was vanochtend al om 6.30 uur in de boksschool en ik was best zenuwachtig. Het is een erg leuke groep mensen waar ik mee train. Na een voorstelronde gingen we om 7 uur van start met boksen. Nou, dan denk je: dat doe ik even. Dat viel dus tegen, het was zwaar. Vooral omdat je armen en schouders snel verzuren. Na de training van een uur ging ik mij snel douchen en probeerde mij daarna op te maken. Dat lukte bijna niet omdat mijn handen nog trilden van de inspanningen.” Twee uur later op kantoor in Rotterdam walmt de adrenaline nog door haar lichaam.

Maatje kleiner in haar trouwjurk
Wat is de aanleiding voor Geraldine om te gaan boksen? “Ik wil heel graag aan mijn conditie werken, afvallen en fitter worden. Plus een extra reden: ik wil een maatje kleiner in mijn trouwjurk (Geraldine trouwt in februari 2020). Jarenlang heb ik niet structureel gesport. Rond mijn achttiende heb ik wel aan bodybuilding gedaan en was ik redelijk fanatiek. In 2016 & 2017 heb ik de Nijmeegse Vierdaagse gelopen met een goede vriendin. Ik ben iemand die zichzelf graag doelen stelt en daar naar toe werkt.”

Boksend netwerken
Geraldine gaat vanaf nu twee ochtenden per week trainen in zowel Zeist als Nieuwegein. Hierna pakt ze de trein naar het kantoor van DOOR Training & Coaching in Rotterdam. Zij bokst onder de vlag van DOOR, die dit van harte toejuicht. “Ik ga ook netwerken met de andere deelnemers uit de groep, dus je moet het zien als een soort business-to-business netwerkclub. De locatie van het Boxing Gala op 3 december is Studio A12 van de Brothers Horeca Groep (BHG Groep). Bij de BHG Groep boekt DOOR nu alle locaties voor trainingen. Dus die link is er al.”

Niet te ver vooruit kijken
De stip op de horizon voor Geraldine is het boksgala op dinsdagavond 3 december. Een oud-deelnemer aan het gala gaf aan dat je nog niet te ver vooruit moet kijken. “De eerste maand denk je vaak: wat ben ik nu toch aan het doen? En je hebt gewoon pijn en het is zwaar. Vanaf oktober ga ik waarschijnlijk meer geloven dat ik het kan, en hopelijk gaat mijn conditie dan ook vooruit.”

Wil je meer weten over Business Boxing? Ga naar: https://business-boxing.nl/