Klantgericht schrijven

Steeds meer communicatie met klanten gaat door te schrijven. Of het nu gaat om een mail, een app of een gespreksverslag. De kunst is om de kern te raken én de lezer vast te houden of in beweging te brengen. Hoe je dat doet, leer je bij de training 'Klantgericht schrijven'.

Het programma klantgericht schrijven is meer dan een gewone cursus zakelijke schrijven. Je leert hoe je met jouw klant in gedachten jouw boodschap klantgericht overbrengt en klanten in beweging weet te krijgen. Onderwerpen als structuur, taal en spelling, doorvertalen van je boodschap en actiever van de lezer zijn vaste onderwerpen in dit praktijkgerichte programma. Het programma bestaat uit online begeleiding, offline praktijktraining, en coaching door jouw DOOR-professional.

Na afloop van de cursus zakelijke schrijven 'Klantgericht schrijven' ben je in staat om:

 • Teksten foutloos te schrijven
 • De aandacht van jouw lezer te vangen en vast te houden
 • Structuur van jouw teksten te verbeteren
 • Via verschillende media jouw boodschap over te brengen
 • Mails, voorstellen, gespreksverslagen en andere zakelijke teksten te schrijven

Een training 'Klantgericht schrijven' van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze cursus zakelijk schrijven gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR-trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een training klantgericht schrijven voor jou op maat. Na de intake ontvang jij jouw inloggegevens voor jouw trainingsportal www.my.dooracademy.nl met jouw persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit twee trainingsdagen samen met maximaal zes andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden drie online coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw praktijk te borgen en te zorgen dat jij de schrijftechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR-community en blijft continue op de hoogte van nieuwe schrijf inzichten!

Een intake gesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan gaat van een cursus zakelijk schrijven naar een training 'Klantgericht schrijven' met impact. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een opleiding, maar een resultaatgericht programma van twee maanden. Jouw DOOR-trainer gaat een intensieve begeleiding met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de training voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

Onderwerpen in de training Klantgericht schrijven:

 1. Taal- en stijlfouten
  Je leert de meeste gemaakte taal- en stijlfouten kennen en leert hoe deze in jouw schrijfpraktijk te voorkomen.
 2. Structuur van teksten
  Een structuur helpt je om de aandacht van de lezer vast te houden. Ieder medium en doel kent en andere werkwijze en structuur
 3. Verschillende vormen van teksten
  Je werkt aan verschillende vormen van teksten, zoals mails, apps, voorstellen, gespreksverslagen en posts op sociale media
 4. Schrijven op het hart van jouw lezer
  Taal activeert en inspireert. Je leest welke taal en woorden jij het beste kunt gebruiken om jouw klant te inspireren en te bewegen

 

Het programma 'Klantgericht schrijven' begint een paar keer per jaar. Deze commerciele training neemt ongeveer 2 maanden in beslag en helpt je échte resultaten te boeken met jouw klanten. Neem contact op voor de actuele startdata. 

Trainings gegevens
 • Soesterduinen
 • 2 maanden
 • Max. 6 deelnemers
 • Prijs is afgestemd op jouw situatie Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR-trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR-community.
 1. Structuur en opbouw van teksten
 2. Communiceren via mail en App
 3. Schrijven van commerciele teksten
 4. Klantgericht communiceren via de chat
Een programma op maat gemaakt voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk

Vraag meer informatie aan