Online salestraining

Vanwege ontwikkelingen rondom het coronavirus ben je genoodzaakt jouw klantgesprekken online te voeren. Maar hoe kun je dat het beste aanpakken?

Door de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus werken veel mensen vanuit huis. Dat geldt voor jou én mogelijk ook voor jouw klanten. De vraag is; hoe verleid je jouw klanten om online met jou aan de slag te gaan en pak jij als accountmanager online door? Daarop krijg jij antwoord. 

Hoe gaan we te werk?

Praktisch gezien investeer je in een intake, het openen van de portal én twee online trainingen van in totaal vier uur. Je gaat samen aan de slag met andere sales professionals, verkopers en accountmanagers onder begeleiding van een online DOOR-trainer. 

DOOR organiseert een interactieve online training waarin jij als salesmanager, -medewerker of accountmanager antwoord krijgt op vragen als: hoe verleid je jouw klanten om online met jou aan de slag te gaan en hoe pak jij als accountmanager online door? Ook leer je hoe je de online samenwerking met klanten kunt doorzetten.

Na de online training ben jij in staat om:

 • Jouw klanten (of prospects) te verleiden voor een online overleg.
 • Het online overleg instapklaar te maken voor jouw klanten.
 • Weet jij jouw diensten en producten interactief te presenteren.
 • Ben je bewust van de juiste onderdelen voor een effectief online overleg.
 • Weet jij actief af te sluiten én de relatie voort te zetten.

Een online training van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze training gestart met een persoonlijk intake. Dit betekent dat je op voorhand wordt gebeld om jouw persoonlijke leerdoelen te inventariseren. Na de online intake ontvang jij de inloggegevens voor jouw trainingsportal ‘my.dooracademy.nl’ met uitleg over waar, wanneer en hoe online samenkomen voor de training. Alle theorie, modellen en tips worden voorafgaand aan de online trainingen beschikbaar gesteld zodat er tijdens de online training meters gemaakt kunnen worden. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je zo min mogelijk tijd verliest aan het herhalen van eventuele theorie en zoveel mogelijk aan de slag kunt met het behandelen van praktijksituaties.

Hoe werkt het precies en wanneer begint het?

Praktisch gezien investeer je in een intake, het openen van de portal én twee online trainingen van in totaal 4 uur. Je gaat samen aan de slag met andere sales professionals, verkopers en accountmanagers onder begeleiding van een online DOOR-trainer. 

Hoe kan ik vandaag al wegwijs worden in het online helpen van klanten?

DOOR helpt je nu alvast op voorsprong, hoe van deze uitdagende tijd ook een succes te maken. Neem hiervoor al een kijkje bij onze blogs:

Je kunt je als leidinggevende ook inschrijven voor een speciaal ontwikkelt programma hoe in deze tijd effectief online leiding te geven!

Tijdens deze online salestraining komen de volgende onderwerpen aan bod:

 1. Jouw klant verleiden
  Het verleiden van jouw klant (of prospect) voor een online meeting. Wat levert het voor de klant op om in deze periode met veel verandering online met jou samen te komen?
 2. Online samenkomen
  Aan de slag met praktische tips om het online samenkomen voor jouw klant gemakkelijk te maken. Je zorgt ervoor dat jouw klant het als makkelijk, eenvoudig en plezierig ervaart.
 3. Online presenteren
  Het online presenteren van jezelf, jouw producten en/of diensten werkt anders dan bij fysiek samenkomen. Je gaat aan de slag met de manier waarop jij jezelf presenteert en klanten interactief kunt meenemen door jouw presentatie, offerte of andere hulpmiddelen.
 4. Spelregels voor online gesprekken
  Om effectief online gesprekken te voeren wil je een aantal spelregels maken. Je wilt voorkomen dat je steeds door elkaar heen praat óf op elkaar moet wachten. Zorg dus voor een duidelijke aanpak wat betreft ‘doel, tijd, agendapunten, vragen en interactie’.
 5. Afsluiten en doorpakken 
  Wat kan je helpen bij de afronding van een online gesprek om het contact voort te blijven zetten. DOOR geeft je tien tips om resultaatgericht af te sluiten en door te pakken.

 

Het programma neemt twee weken in beslag en helpt je om effectief jouw sales vak door te zetten in deze uitdagende tijd. Deze training start meerdere keren per jaar. Neem contact op voor de actuele data.

Trainings gegevens
 • Online
 • 2 weken
 • Max. 6 personen
 • Prijs is afgestemd op jouw situatie Dit is inclusief twee interactieve online trainingen van twee uur per salestraining, toegang tot de online portal met praktische tips en hulpmiddelen en kosteloos toegang tot de DOOR-community.
 1. Online klantgesprekken: de voordelen
 2. Online presenteren is een kans
 3. Jouw rol in online gesprekken
 4. Vervolg afspraken maken
Trainer
Sander van Ommen
Niet de sterksten winnen, maar zij die het best met verandering omgaan.
Een programma op maat gemaakt voor jouw organisatie?
DOOR - Maatwerk

Vraag meer informatie aan