Verkooptraining 'Klantgericht Verkopen'

Verkooptraining en salestraining van DOOR helpt je te ontwikkelen tot de beste verkoper. DOOR heeft haar expertise samengevat in het meest veelzijdige en complete programma van Nederland: het programma 'Klantgericht Verkopen'. In zes maanden ontwikkel je jezelf tot een topverkoper!

Sales training

De verkooptraining 'Klantgericht verkopen' is de meest complete salestraining uit het DOOR-aanbod. Je leert de nieuwste en meest innovatieve salestechnieken in de praktijk te brengen om jouw klanten nog beter van dienst te zijn.

Wil je weten wat je te wachten staat?

Download het volledige programma!

Achtergrond informatie

Onderwerpen als 'Social Selling', acquisitie, de gestructureerde verkoopbenadering, het ontwikkelen van leads en het afstemmen van jouw gedrag op jouw klanten vormen een vast onderdeel van dit praktijkgerichte programma.

Het programma bestaat uit online begeleiding, offline praktijktraining en coaching door jouw DOOR-professional. Daarnaast ontvang je toegang tot de persoonlijke portal www.zelfdoortrainen.nl. Na afloop van het programma 'Klantgericht verkopen' ben jij in staat om:

 • De nieuwste salestechnieken in jouw verkooppraktijk toe te passen
 • Jouw verkoopaanpak af te stemmen op jouw klanten
 • Gesprekstechnieken zo toe te passen, dat deze maximaal impact maken
 • Op een gestructureerde manier leads door te ontwikkelen naar relaties
 • Jouw eigen gedrag af te stemmen op dat van jouw klanten

Het programma 'Klantgericht Verkopen' begint een paar keer per jaar. Je start gelijk na jouw intake. Deze commerciële training neemt ongeveer 6 maanden in beslag en helpt je échte resultaten te boeken met jouw klanten. De investering in het programma bedraagt € 3.960,= exclusief BTW. Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR-trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR-community.

Wil jij deze salestraining volgen in België? Dat kan! Deze training start in België op 5 februari 2021. De vervolgdata zijn 5 maart, 2 april, 5 mei, 4 juni en 2 juli en wordt begeleid door onze Belgische DOOR-trainer Dries Duyck.

Met het programma 'Klantgericht verkopen' werk je samen met een kleine groep van maximaal 6 gedreven salesprofessionals aan het verbeteren van verkoopresultaten. Door de compacte groep en de intensieve begeleiding is het één van de meest impactvolle sales opleidingen van Nederland.

Meer informatie over deze training?

Vraag het nu aan

Werkwijze verkooptraining 'Klantgericht verkopen'

Een salestraining van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze verkoop training gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR-trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een sales cursus op maat. Na de intake ontvang jij inloggegevens voor jouw trainingsportal www.zelfdoortrainen.nl met een persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit zes trainingsdagen samen met maximaal zes andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden zeven online coach bijeenkomsten plaats. Om het geleerde in jouw salespraktijk te borgen en te zorgen dat jij de verkooptechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met een uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR-community en blijft continue op de hoogte van nieuwe sales inzichten!

Een intake gesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan van verkoopcursus naar een commerciële training mét impact gaat. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een sales opleiding, maar een resultaatgericht programma van zes maanden. Jouw DOOR-trainer gaat een intensief begeleidingstraject met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de commerciële training voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

Meer informatie over het programma?

Vraag direct aan
Tijdens de training heb ik mezelf beter leren kennen. Welk gedrag vertoon ik en hoe zien mijn klanten mij? En hoe ga ik om met het gedrag dat mijn klanten vertonen? Als je hier eenmaal meer over weet kun je op deze vragen beter en sneller inspelen. Hierdoor ga je beter presteren!
Agro Techniek
Gertjan van Loenen
Agro Techniek
Tijdens het programma heb ik geleerd hoe ik per fase alles uit mijn sales kan halen. De praktijkgerichte benadering is erg prettig. Je leert niet alleen van de coaches, maar ook van elkaar! Wat ook erg fijn is dat de coaches altijd voor je klaar staan waardoor je net dat stapje extra kan maken.
CloseSure
Michel Post
CloseSure

Onderwerpen in de salestraining 'Klantgericht Verkopen'

 1. De gefaseerde verkoop benadering
  Je leert hoe je jouw sales-aanpak opbouwt in fasen. Je bent zo in staat om flexibel op jouw klanten in te spelen, maar hebt ook houvast tijdens het gehele sales proces.
 2. Telefonische afspraken maken met klanten
  Het maken van goede (telefonische) afspraken is een vak op zich. Je leert hoe je een goede basis legt voor kwalitatief hoogwaardige afspraken en hoe je snel en doeltreffend op afspraken aanstuurt.
 3. Sales Funnel Management & data driven sales
  Een contact heeft gemiddeld 11 momenten nodig om aan jou en jouw organisatie te wennen. Met jouw sales funnel management houd jij overzicht over deze contacten en groeien suspects door naar klanten.
 4. Consultative sellingtechnieken benutten
  Jouw klanten zitten niet te wachten op een standaard verhaal, maar willen door jou meegenomen worden en geholpen worden om de juiste oplossing in te kopen. Jij leert hoe consultative selling daar bij helpt.
 5. Benutten van platformen
  Digitale platformen, zoals Facebook, LinkedIn en bijvoorbeeld WhatsApp zijn niet meer weg te denken uit de huidige sales praktijk. Je gaat werken om deze in jouw dagelijks sales werk in te bedden.
 6. Het inventariseren van psychologische wensen en behoeften
  De basis van jouw verkoopaanpak zijn de wensen en behoeftes (van verschillende stakeholders) bij jouw klanten. Jij werkt eraan om deze boven tafel te krijgen en te verwerken in jouw aanbod.
 7. Presenteren van jouw boodschap aan tafel en voor groepen 
  Veel mensen vinden presenteren spannend. Dat is helemaal niet erg. De vraag is hoe je door de juiste voorbereiding en technieken de juiste impact maakt bij jouw klanten. Daar werk je aan!
 8. Commercieel afsluiten van een gesprek
  Het is aan jouw als commerciant om jouw klant te helpen met kopen. Hoe help jij jouw klant naar het nemen van een besluit, zonder dat je hiermee weerstand oproept? Dat staat bij het juist afsluiten centraal.
 9. Vragen om de opdracht
  Klanten verwachten van je dat je om de opdracht vraagt, maar hoe doe je dat op zo'n manier dat jouw klanten hier enthousiast op reageren en jij de opdracht krijgt?
 10. Omgaan met weerstanden en met klachten
  Verkopen betekent dat je werkt met mensen. Mensen hebben verwachtingen en belangen en die leiden (soms) tot weerstand in het commerciële proces. Jij werkt aan het inzichtelijk maken en juist reageren op weerstand!
 11. Gesprekstechnieken en vraagstellingstechnieken
  Een goede verkoper is meester in gesprekstechnieken. Je krijgt meer inzicht in de achtergronden van bijvoorbeeld vraagstellingstechnieken en hoe deze juist en doeltreffend in jouw sales praktijk toe te passen.
 12. Netwerken in een digitale wereld
  Het bouwen en onderhouden van relaties is cruciaal voor een duurzaam sales bestaan. Jij krijgt inzichten in hoe jij jouw netwerk uitbreid én je netwerk benut om jouw sales ambities te realiseren.
 13. Inzicht in jouw gedrag als verkoper
  Hoe jij overkomt op anderen, bepaalt voor een groot deel jouw succes als sales. Jij krijgt met het unieke DAS-model inzicht in jouw eigen gedrag en hoe jij op andere overkomt.

Wil je weten wat je te wachten staat?

Download het volledige programma!
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en updates. Naast jouw inschrijving of aanmelding zouden we het erg leuk vinden om je te informeren over andere interessante nieuwtjes binnen het vakgebied via nieuwsbrieven of speciale aanbiedingen. Bekijk hiervoor onze privacy policy.