Cursus leidinggeven

Een opleiding leidinggeven helpt je als leider door te groeien. Je bent zo in staat om je eigen ambities en die van anderen te realiseren en de toekomst te leiden!

Opleiding leidinggeven

Een cursus leidinggeven bij DOOR is niet zomaar een opleiding. Het is een resultaatgerichte training leidinggeven die je helpt in jouw praktijk als leider ambities van jouw medewerkers en jezelf waar te maken. Onderwerpen zoals verandermanagement voor leiders, zelf coachen van het team, leiderschapsstijlen en psychologie van leiderschap zijn een vast onderdeel van het programma. Het programma bestaat uit online begeleiding, offline praktijktraining en coaching door jouw DOOR professional. Daarnaast ontvang jij toegang tot jouw persoonlijke leiderschapsportal www.zelfdoortrainen.nl. Na afloop van de training leiding geven ben je in staat om:

 • Jouw leiderschapsstijl af te stemmen op jouw team
 • Als coach jouw team(leden) te coachen
 • Je eigen team te trainen
 • Veranderingen succesvol door te voeren
 • Jouw team te laten doorgroeien naar een 'High performance team'

Deze cursus leiderschap begint een paar keer per jaar. Deze training leidinggeven neemt ongeveer 6 maanden in beslag en helpt je échte resultaten te boeken met jouw team. De investering in het programma bedraagt € 3.960,= exclusief BTW. Dit is inclusief alle locatiekosten, reiskosten van de DOOR trainer, jouw persoonlijke portal en een jaar lang kosteloos toegang tot de DOOR community.

Werkwijze van deze cursus leidinggeven

Een training leidinggeven van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt bij deze cursus leiderschap gestart met een persoonlijk intake. Het betekent dat jouw DOOR trainer met jou en met jouw leidinggevende een open gesprek voert. De uitkomsten worden vertaald in een training leiding geven voor jou op maat. Na de intake ontvang jij jouw inloggegevens voor jouw trainingsportal www.zelfdoortrainen.nl met jouw persoonlijke trainingsschema. Het programma bestaat uit zes trainingsdagen samen met maximaal vijf andere deelnemers. Zo wordt de persoonlijke aandacht maximaal gegarandeerd en leer jij optimaal van anderen. Daarnaast vinden zeven online coach bijeenkomsten plaats, om het geleerde in jouw leiderschapspraktijk te borgen en te zorgen dat jij de leiderschapstechnieken maximaal in jouw praktijk kunt toepassen. Het programma wordt afgesloten met uitreiking van de certificaten samen met jouw leidinggevende en de andere deelnemers. Je wordt daarna onderdeel van de DOOR community en blijft continu op de hoogte van nieuwe leiderschapsinzichten!

Een intakegesprek, waarvoor is dat precies?

DOOR gelooft dat iedereen uniek is. Daarom wordt het programma afgestemd op jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Wij geloven dat je dan gaat van een cursus leidinggeven naar een leidinggeven training mét impact. Tijdens de intake met jou en jouw leidinggevende worden de uitgangspunten voor het programma bepaald. Deze worden samen met jou verwerkt in een persoonlijke trainingsschema dat gedurende het hele programma centraal staat.

Waarom in groepen van zes deelnemers?

Dit programma is niet zomaar een opleiding tot leidinggevende, maar een resultaatgericht programma van zes maanden. Jouw DOOR trainer gaat een intensief begeleidingstraject met je aan (net als met de andere vijf deelnemers). Daarnaast is het belangrijk dat er tijdens de training leidinggeven voldoende aandacht is voor iedereen. Daarom is de maximale groepsgrootte per trainer 6 deelnemers.

Onderwerpen in de opleiding leidinggeven

 1. Herkennen van gedrag
  Inzicht in gedrag van mensen helpt je om samen met hen ambities te realiseren. Je krijgt inzicht in jouw gedrag en dat van je team.
 2. Leiderschapsstijlen
  Verschillende situaties vragen jouw flexibiliteit en inzet van leiderschapsstijlen. Welke leiderschapsstijlen zijn er en hoe pas je deze toe?
 3. Inzicht in jezelf als leider
  Het grootste goed voor jouw als leider is om op je zelf en jouw acties te reflecteren. Zo leer je en wordt je in de toekomst steeds sterker.
 4. Verandermanagement voor leiders
  De huidige tijd vraagt om verandering. De ene is nog niet door gevoerd of de volgende staat klaar. Hoe je dat leidt, leer je hier.
 5. Coachen voor leiders
  Coaching van jouw medewerkers en jouw teamleden helpt je om te groeien en te ontwikkelen en ambities te realiseren.
 6. Zelf trainen van het team
  Een leider is continu bezig met de ontwikkeling van het eigen team. Het trainen van het team op skills is een belangrijke vaardigheid.
 7. Leiden van overleg en bijeenkomsten
  Je overlegt als leider samen met je team wat af. Als het goed is, is ieder werkoverleg effectief. Mocht dat niet zo zijn, dan helpen deze technieken te er zeker bij.
 8. Van visie & missie naar praktijk
  Als leider mag je op strategisch, tactisch en operationeel niveau denken en doen. Wat dat betekent, leer je hier.
 9. Ontwikkelen van een 'high performing team'
  De kunst is om met jouw team te groeien en in een flow te komen. Wat is een flow precies en hoe werken 'high performing teams' precies?
 10. Omgaan met conflicten
  Waar mensen zijn, zijn soms ook conflicten.
Contact