Effectief online leidinggeven

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus werken veel mensen op dit moment vanuit huis. Tijdens deze online DOOR-training leer je hoe je als leider om kunt gaan met deze veranderingen en grip blijft houden op jouw team én het resultaat.

Jouw team online betrokken houden

DOOR organiseert twee interactieve online trainingen waarin jij als manager van een team leert hoe je beter kunt inspelen op de veranderingen die het coronavirus teweeg brengt binnen jouw team. Je gaat hier online onder begeleiding van een online DOOR-trainer aan de slag met het thema ‘effectief online blijven doorwerken’.

Na deze twee online trainingen ben jij in staat om:

 • Veranderingen helder te communiceren naar jouw team
 • De juiste online tools in te zetten voor het communiceren en overleggen
 • Je teamleden te helpen om veranderingen binnen hun eigen leertempo te adopteren
 • Effectief teamoverleg te organiseren
 • Bewustwording te creëren factoren die bijdragen aan succesvol online gesprekken
 • Peer-coaching in te zetten om onderling leren te stimuleren

Het programma 'Effectief online leidinggeven' begint in de maand maart iedere week en neemt twee weken in beslag. De investering in het programma bedraagt €350,= exclusief BTW. Dit is inclusief twee interactieve online trainingen van twee uur per training, toegang tot de online portal met praktische tips en hulpmiddelen en kosteloos toegang tot de DOOR-community.

Meer informatie?

Klik dan hier!

Werkwijze van de training ‘Online teams aansturen’

Een online training van DOOR is altijd op maat en een persoonlijke 'reis'. Daarom wordt er bij deze training gestart met een persoonlijk intake. Dit betekent dat je op voorhand wordt gebeld om jouw persoonlijke leerdoelen te inventariseren. Na de intake ontvang jij de inloggegevens voor jouw trainingsportal ‘www.zelfdoortrainen.nl’ en uitleg over waar, wanneer en hoe online samenkomen voor de training. Alle theorie, modellen en tips worden voorafgaand aan de online trainingen beschikbaar gesteld zodat er tijdens de online training meters gemaakt kunnen worden. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je zo min mogelijk tijd verliest aan het herhalen van eventuele theorie en zoveel mogelijk aan de slag kunt met het behandelen van praktijksituaties.

Hoe werkt het precies en wanneer begint het?

Praktisch gezien investeer je in een intake, het openen van de portal én twee online trainingen van in totaal vier uur. Je gaat samen aan de slag met zes andere leiders onder begeleiding van een online DOOR-trainer. De data voor de eerste online training zijn vrijdag 20 maart van 8.00 uur tot 10.00 uur en dinsdag 24 maart van 15.00 uur tot 17.00 uur.

Hoe kan ik vandaag al wegwijs worden in online samenwerken?

DOOR helpt je nu alvast op voorsprong, hoe van deze uitdagende tijd ook een succes te maken. Neem hiervoor al een kijkje bij onze blogs:

Je kunt jouw medewerkers ook inschrijven voor een speciaal ontwikkeld programma hoe in deze tijd effectief te blijven communiceren met klanten!

De onderwerpen

 1. Effectief communiceren
  Behendiger worden in het helder communiceren van veranderingen naar jouw team. Je bewust zijn van het medium wat je kiest en op welke manier collega’s hun vragen mogen inbrengen.
 2. Samenwerken als online team
  Beter leren samenwerken als online team. Dit begint bij het maken van spelregels; waar en wanneer tref je elkaar als team op afstand? Wanneer je op afstand van elkaar werkt, ben je wellicht geneigd om veel via chat of e-mail te communiceren. Je kunt elkaar beter op andere manieren opzoeken en scherp houden om zo een gezonde (online) samenwerking te bevorderen.
 3. Voeren van effectief online overleg
  Het voeren van een effectief online team overleg. Dit valt en staat met een goede voorbereiding, voldoende interactie, werken in subgroepen en ruimte voor vragen.
 4. Diversiteit in teamleden
  Ben je bewust van het feit dat online werken voor de één makkelijker gaat dan voor de ander. Het is aan jou als manager om te zorgen dat een ieder kan leren, werken en zichzelf kan ontwikkelen op hun eigen leertempo. Zie het als een online vorm van situationeel leiderschap.
 5. Peer-coaching
  Gebruik maken van ‘peer coaching’. Jij als manager hoeft niet overal de expert in te zijn. Sterker nog, mensen leren graag van collega’s in gelijkwaardige functies en/of projecten. Het faciliteren van de groep en elk individu in wat zij nodig hebben om vanuit huis productief en betrokken te blijven is jouw verantwoordelijkheid.
 6. Online feedback en groei
  Sta open voor feedback en benut de feedback van je team om jouw online performance te verbeteren. Maak je team ook bewust van hoe zij zich online presenteren, dit doen zij namelijk ook bij hun klanten.
Ik ga akkoord met het ontvangen van nieuws en updates. Naast jouw inschrijving of aanmelding zouden we het erg leuk vinden om je te informeren over andere interessante nieuwtjes binnen het vakgebied via nieuwsbrieven of speciale aanbiedingen. Bekijk hiervoor onze privacy policy.