Maatschappelijk betrokken

‘Groen’ werkt DOOR® al jaren. Als een van de eerste trainingsinstituten wordt zonder papier gewerkt. Sinds 2011 is het voor een deelnemer aan een DOOR-training normaal om online alle informatie te ontvangen en tussendoor video-online te worden gecoacht. Niet alleen brandstof en uitlaatgassen worden bespaard. Wat dacht u van twee uur reistijd per deelnemer per dag?

Stichting Hartekind

DOOR® is hartevriend van Stichting Hartekind. DOOR® zet zich daarmee actief in voor wetenschappelijk onderzoek bij kinderen met aangeboren hartafwijkingen. Wist u dat er in Nederland meer dan 25.000 kinderen leven met een aangeboren hartafwijking? En het hiermee de grootste aangeboren afwijking is bij kinderen? DOOR® zet zich op deze manieren in:

1.       Door het trainen van vrijwilligers van Stichting Hartekind om zich actief in te zetten voor de Stichting
2.       Door het inspireren van de Hartekind Businessclub en als lid van de businessclub
3.       Door 1% van de omzet van Open DOOR opleidingen te sponsoren aan Stichting Hartekind
4.       Door jaarlijks met een businessteam mee te sporten tijdens één van de sportevenementen
Wilt u meer weten over Stichting Hartekind? Ga dan naar www.hartekind.nl of mail met [email protected] voor meer informatie!

Utrechts Landschap

Uitgestrekte bossen, paarse heidevelden, weidse polders met molens, vogelrijke uiterwaarden, oude kastelen en statige buitenplaatsen. De provincie Utrecht is mooi. Om dit te behouden heeft het Utrechts Landschap beschermers nodig. Beschermers werven, het Utrechts Landschap doet het al bijna 90 jaar. Toch voelt het stellen van de vraag; “Wilt u beschermer worden van Utrechts Landschap?” lang niet altijd als iets wat vanzelf gaat.

Hoe betrek je een wandelaar anno 2017 bij het werk van Utrechts Landschap? Hoe maak je de stap van iets verkopen in een informatiecentrum naar de vraag om een structurele bijdrage? Wat kan je als medewerker of vrijwilliger betekenen voor Beschermerswerving in je eigen woon- en werkomgeving? Het Utrechts landschap bestaat 90 jaar, hoe presenteer je de voordelen naar….? Dit zijn zomaar een paar vragen waar vrijwilligers van het Utrechts Landschap tegen aanlopen.

De afgelopen twee jaar hebben Joey Brouns en Gijs Megens de vrijwilligers getraind om deze vragen als een tweede natuur te beantwoorden. In januari staan weer twee avonden gepland om in 2017 de doelstelling van 22.000 beschermers te halen. Zo helpt DOOR® bij het behoud van het Utrechts Landschap! Een mooi staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voedselbanken Nederland

Waarom heeft DOOR® het initiatief genomen om samen te werken met de Voedselbanken? Het antwoord is simpel. Omdat DOOR® mensen helpt te groeien en verwachtingen waar te maken. 

In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Met als motto: "Oog voor voedsel, hart voor mensen".
Wat DOOR® doet is het aanbieden van deelname plaatsen aan vrijwilligers om een Open DOOR-training of seminar te volgen.