Ken uw mogelijkheden. Ken uw onmogelijkheden.
Handel ernaar.

Assessment

Houd uzelf of uw team de spiegel voor met een praktijkassessment of een praktisch e-assessment. Krijg een beeld van hoe anderen uw performance ervaren. Test met een praktijkassessment of de talenten van doorgroeimedewerkers en sollicitanten passen in uw toekomstbeeld. E-assessments zijn beschikbaar voor verschillende functiegroepen.

Nog beter worden? Ga voor Goud!

Wie de beste prestaties neerzet, weet wat hij of zij wel en niet kan. Wie beter wil worden, gaat elk jaar na hoe de eigen prestaties kunnen worden verbeterd. Het e-assessment is hierbij een uitstekend hulpmiddel. Voor medewerkers die voor nieuwe uitdagingen staan, zijn er praktijkassessments.

E-assessments vs praktijkassessments

Het verschil tussen een e-assessment en een praktijkassessment is de beschouwende blik en de uitslag. Bij een e-assessment wordt de mening gevraagd van ervaringsdeskundigen zoals klanten of collega’s. Een praktijkassessment wordt geleid door hiervoor opgeleide (externe) professionals.

Goud, Zilver en Brons

De uitslag van een e-assessment gebeurt in cijfers (op een schaal van tien) terwijl een praktijkassessment aangeeft of deze persoon voor deze functie de kwalificatie Goud, Zilver, Brons krijgt dan wel afgewezen wordt. Een praktijkassessment wordt vooral ingezet bij werving en selectie van nieuwe medewerkers of doorgroeiers binnen uw organisatie.