De 4D-aanpak

Jij en jouw medewerkers nemen niet zomaar deel aan een training. Je schrijft zich in voor een compleet programma met een 4-dimensionale aanpak.

Wat houdt deze 4D-aanpak in?

Ten eerste: je volgt op maat gemaakte praktijktrainingsdagen. Ten tweede: je wordt online gecoacht. Ten derde: de resultaten die jij bij (interne) klanten neerzet, worden permanent gemeten. Ten vierde: je traint minstens een jaar lang zelf door met behulp van diverse digitale tools. Deze aanpak is praktijkgericht, resultaatgericht en op intervalbasis.

Voor de praktijktrainingsdagen kom je naar het verrassende Veranderhuis. Je traint in een groep van maximaal zes deelnemers, zodat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke situatie. Na elke trainingsdag neem je deel aan het Resultaatgericht Ritme Overleg. Het praktische 5x4-plan is de rode draad door jouw Open DOOR-training.

Met e-training stimuleer je medewerkers en managers om de eigen kwaliteit en die van het team structureel te verbeteren. Deze e-training bestaat uit een e-boek, kennisvragen, nulmeting, videovoorbeelden en zelfcertificering.

Hoe het werkt

Jij of jouw medewerker krijgt na inschrijving een inlogcode voor de doe-het-zelfleeromgeving. Hierin staan zaken als de e-training zelf, de DAS-gedragsscan en hulpmiddelen (zoals boeken, algemene video’s en mogelijke vervolgtrainingen). Als jij start met de e-training stap je na een warm welkom in een trainingssessie met de videotrainer. Tijdens de training wisselen beeld (filmpjes of presentatie met voice-over), tekst en kennisvragen elkaar af.

Wat je meemaakt

Een e-training kan er als volgt uitzien: 

 1. Een intro met voice-over waarin je de hele inhoud uitgelegd krijgt
 2. Jij krijgt de hele inhoud overzichtelijk in beeld
 3. Er wordt een nulmeting bij jou afgenomen: je weet daarna waar jij staat
 4. Het 1ste onderwerp (van gemiddeld 4) gaat van start. Elk onderwerp omvat:
  1. uitleg van het onderdeel met sheets en voice-over
  2. een video om te bekijken
  3. terugkoppeling door de videotrainer
  4. nog een video om te bekijken (herhaling)
 5. Vervolgens geef je antwoord op 9 kennisvragen
 6. Je krijgt de uitslag van de kennisvragen. Van de 9 vragen moet jij er 6 goed hebben om door te kunnen naar het volgende onderwerp
 7. Als het 1ste onderwerp met succes is afgerond, ga je door naar onderwerp 2. Jij werkt op dezelfde manier verder tot alle afgesproken onderwerpen behandeld zijn

Afronding: zelfcertificering

Aan het eind van de training ga jij op voor het certificaat. Hiervoor maak je een toets met een bepaalde set kennisvragen: alle onderwerpen door elkaar. Vervolgens ontvang jij een certificaat met de waardering Goud, Zilver, Brons of Blik. Bovendien krijg je op basis van de uitslag een advies: wat te vieren? Hoe te verankeren? Wat nog hoe te verbeteren?